Staklenke koje će uljepšati svaku kuhinju, a pritom unijeti red u vaš dom
Staklenke koje će uljepšati svaku kuhinju, a pritom unijeti red u vaš dom

Staklenke koje će uljepšati svaku kuhinju,
a pritom unijeti red u vaš dom

Uredni, pregledni i čisti kuhinjski ormarići i police te funkcionalno organizirane posude za spremanje hrane znatno će olakšati ne samo kuhanje, već i svakodnevni život. Osim toga, naravno, prostor čine ljepšim i privlačnijim. U svijetu je poznat trend nazvan “pantry goals“, a odnosi se na savršeno posložene kuhinjske ormariće i smočnice pune staklenki s hranom, poslagane po veličini, boji ili tipu namirnica. Svaka staklenka ima etiketu s nazivom namirnice radi lakšeg snalaženja.Ljudi diljem svijeta fotografiraju svoje estetski privlačne kuhinjske police i tako inspiriraju druge da “srede” stvari u svojim domovima. Različiti oblici staklenki, različiti materijali poklopaca te etikete za nazive čine svaku policu drugačijom. Moramo priznati da ima nešto u tome; osjećaj kada je sve na svome mjestu, kada je čisto, lijepo i pregledno, stvara onaj satisfying moment kojem svi težimo. Ovaj zabavan trend, priznajemo, osvojio je i nas, a u nastavku se inspirirajte fotografijama i saznajte gdje u Hrvatskoj kupiti najljepše staklenke za čuvanje hrane.

Postignite svoj pantry goal

Za početak, ispraznite i dobro očistite sve police, ladice i ormariće u kojima držite hranu. Pretpostavimo li da ste nabavili staklenke, posao može početi. Svu hranu koja vam stoji u vrećicama ili kartonskim pakiranjima, poput riže, tjestenine, zobenih pahuljica, šećera, soli i kave, potrebno je preseliti u čiste i suhe staklenke. Ne samo da će vam biti lakše i preglednije snalaziti se kada vam nešto zatreba, već se hrana neće rasipavati uokolo niti kvariti.

Kada je riječ o organizaciji, sve namirnice možete spremati prema kategorijama: žitarice, tjestenine, brašna, orašasti plodovi, pahuljice za doručak, keksi, začini. Ne zaboravite na papiriće ili naljepnice napisati naziv namirnice. Postoje i pantry fanatici koji cijele zidove ili smočnice pretvaraju u prostor za slaganje staklenki. No, s obzirom na to da su rijetki sretnici s toliko prostora, najvažnija je dobra organizacija kako bi svoju savršenu smočnicu postigli i u malim kuhinjama, s malim prostorom za pohranu hrane. Svaki će dom na ovaj način dobiti jedan topao, moderan touch, a staklenke će ujedno biti i minimalistički dekor koji će podići i osvježiti prostor.

I vaše police i kuhinjski ormarići mogu izgledati ovako, a najljepše staklene posude za spremanje hrane pronašli smo u Ikei i Zari Home, a mogu se pronaći i u brojnim online shopovima.

Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home
Ikea
Ikea

Foto: Instagram, Zara Home, Ikea

Učitati još
Zatvori