Precool biljke koje ćemo uzgajati ove jeseni

Precool biljke koje ćemo
uzgajati ove jeseni

Ljeto nam se bliži kraju i mnogi od nas su u nekoj fazi preuređenja životnog prostora. Ljubitelji biljaka uvijek će vam reći da njih nikada dosta, a mi ćemo samo reći da su one definitivno najbolji novi detalj kojim ćete osvježiti svaku prostoriju. Kako odabrati one koje će najbolje pristajati vašim obavezama i afinitetima, kako se o njima brinuti i kako ih doslovno ne ubiti. Svi uvijek muku mučimo s istim problemima. Ako su vam biljke umrle dok ste bili na godišnjem, ovdje možete pronaći nekoliko savjeta kako im brzinski pomoći. Ako ste pak profesionalac i svojim zelenim ljubimcima želite pridodati još neke, možda vam olakšamo izbor. Ovo su precool biljke za jesen 2020.

Raven ZZ

Ova biljka postala je jako popularna u 2020. godini upravo zbog svojih specifičnih tamnih listova. Kod pojedinih jedinki oni znaju postići i potpuno crnu boju. Sporo rastu pa ih je i poprilično rijetko pronaći. Rijetka i lijepa? Dobitna kombinacija za sve trendsetere.

https://www.instagram.com/p/B893bDagAYP/

White Knight Philodendron

Ah ti philodendroni. Svakom ljubitelju biljaka barem je jedan (od 500 vrsti koje postoje) prošao kroz ruke. Relativno lako se uzgajaju, a svojim velikim mesnatim listovima odlično se uklapaju u svaki interijer. Ova vrsta umjesto svijetlozelenih listova specifična je po tamnijoj boji listova prošaranih bijelom ili čak ružičastom bojom. Mi ih već obožavamo.

https://www.instagram.com/p/CED6jkRDWle/

Split Leaf Philodendron

Još jedan philodendron na listi. Ovaj je poseban utoliko što su mu listovi razdvojeni – doslovno kao da ih je netko razrezao. Izgledom koji pomalo baca na palmu, svakoj će prostoriji u vašoj kući dati tropski izgled. Jedan od philodendrona koji također ima razdvojene listove je i Monstera. No ona je ionako uvijek na listi najomiljenijih kućnih biljaka.

https://www.instagram.com/p/CERwbaHJysM/

Tradescantia zebrina

Tradescantia zebrina, kolokvijalnog naziva Wandering Jew, jedna je od onih biljaka koja je godinama u kućanstvima, a redovito se rasađivala i dijelila okolo pa je tako i dobila naziv lutajuća. Njezini zeleni listovi prošarani ljubičastim i ružičastim nijansama osvojili su nas na prvi pogled. Kako ju uzgajati možete čitati ovdje.

https://www.instagram.com/p/CCsHydSAwZm/?utm_source=ig_embed

Ceropegia Sandersonii

Ova neobična biljka jedna je od naših favoritkinja za ovu jesen. Neobičnog izgleda i prelijepog cvijeta svakako će se isticati među vašim ostalim biljkama. Listovi i cvijet su joj pomalo nalik na sukulente a u njezin precool izgled zaljubili smo se na prvi pogled.

https://www.instagram.com/p/Bn1JMvsBYja/

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori