Uskoro se otvara prva ‘Ski-In Ski-Out’ destinacija u Crnoj Gori
Uskoro se otvara prva ‘Ski-In Ski-Out’ destinacija u Crnoj Gori

Uskoro se otvara prva ‘Ski-In
Ski-Out’ destinacija u Crnoj Gori

Polako koračamo prema blagdanskim danima, a samim time i počinjemo planirati zimska putovanja i odmore. Zimi nema ništa ljepše od hladnog spusta po bijelim padinama i sunčanja usred snježnih vrhova. Skijaška sezona za mnoge zaljubljenike zime otvorena je od početka prosinca do sredine travnja. Prosinac i siječanj najidealniji su mjeseci za sve sanjkaše i skijaše jer su staze većinom prazne. Veljača je puna, a ožujak i travanj ovise o temperaturama koje diktiraju kvalitetu snijega.

Počinje sezona skijanja

Za mnoge fanove skijanja, sastavni dio svakog dana na skijalištu uključuje i nezaobilaznu zabavu nakon akcije na planini. Neka popularna skijališta imaju restorane i barove uz stazu, dok ih je većina ipak smještena na samom dnu staze. Nakon zadnjeg spusta u danu, za većinu je pravilo sjesti i ugrijati se uz koje piće, zalogajčić, glazbu i dobro društvo. Dok su za neke odmor u hotelu, topla kupka, sauna i večera najbolji način odmora i pripreme za novi dan, za druge pak opuštena druženja nakon skijanja često prerastaju u najbolje zabave u godini.

Ako planirate skijaško putovanje i svoj bajkoviti zimski odmor iz snova, nabrusite skije i pripremite skijašku odjeću kako biste pobjegli od gradske buke i stresnih situacija. No za sve skijaše imamo jednu odličnu vijest. Kako biste uživali u zimskim aktivnostima, ne morate putovati predaleko.

Zimski odmor u susjedstvu

Crna Gora je zemlja bogata prirodnim ljepotama, poviješću i kulturom te prepoznatljivom gastronomskom ponudom. Međutim do nje će vam ipak trebati nekoliko sati vožnje, stoga je to idealna lokacija za produženi vikend izlet. Ako se odlučite posjetiti Crnu Goru, svakako istražite sve ljepote, a dobra je vijest da se uskoro otvara luksuzni Ski-resort.

Ski Resort Kolašin 1450 i Ski resort centar Kolašin 1600 – raspolažu moderno uređenim skijaškim stazama. Staze su obilježene kao lake, srednje i teške, što znači da su u ponudi staze za sve tipove skijaša i bordera. Oni koji ne skijaju, mogu se turistički provozati žičarom i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, nakon koje možete uživati u šetnji na čistom planinskom zraku.

Prva Ski-In Ski-Out destinacija u Crnoj Gori

Krajem ove/početkom iduće godine će na skijalištu Kolašin 1600 početi s radom Swissôtel, dok se za iduću sezonu priprema otvaranje još desetak hotela. Tako će  živopisne Kolašinske doline od iduće sezone krasiti hotel Grand Chalet 1450 Nest i brojni drugi hoteli visoke kategorije.

Prva dva hotela, Grand Chalet 1450 Nest i Swissôtel Resort Kolašin na vrhu K16 otvorit će svoja vrata u zimskoj sezoni 2023/2024. Riječ je o avangardnom planinskom stambenom kompleksu koji će postati glavno skijaško središte u jadranskoj regiji i prva Ski-In Ski-Out destinacija u Crnoj Gori.

Grand Chalet 1450 Nest

Swissôtel Resort Kolašin na vrhu K16

Jedinstveno utočište

Grand Chalet predstavlja spokojnu sinergiju prirode i uživanja u planini sa 116 pomno izrađenih rezidencija dopunjenih maloprodajnim sadržajima i besprijekornim pristupom skijaškim stazama.

U narednih 5 godina u Kolašinskim dolinama će se u oba sela izgraditi 19 stambenih zgrada s 13 hotela koji će pružiti nezaboravan bijeg za odmor i utočište.

Dizajniran s pažnjom posvećenom detaljima i izrađen do savršenstva od strane grupe istinski crnogorskih investitora s dokazanim iskustvom, Kolašin Valleys premašuje očekivanja i pruža jedinstveno utočište.

Skladan spoj prirode i dizajna

Europski ariš i domaći nebrušeni kamen daju autentičan štih ovim hotelima, apartmanima i vrhunskim planinskim kućama.

‍Tradicionalna arhitektura regije prožeta je najsuvremenijim objektima i suvremenim dizajnom, dok je strast prema lokalnim pričama i kulturnoj baštini temelj za globalni pogled koji daje prednost profinjenom i sofisticiranom luksuzu.

Ovaj Ski-resort uljuljat će vas u prirodnu raskoš, s voluminoznim stropovima i velikim prozorima koji će svaku sobu preplaviti osnažujućim prirodnim svjetlom.

Zagrljaj drvenih zidova i stropova pruža topao i siguran osjećaj doma, dok vas zemljana paleta i umirujući pastelni tonovi obavijaju čahurom čarolije, poput najmekšeg pokrivača.

Odmor za dušu i tijelo

Pobjegnite u mirnu oazu okruženu bujnim zelenilom i planinama. Uživajte u Wellness centru ili se opustite u Spa-centru. Uživajte u gastronomskoj ponudi ili se uputite na planinarenje, bicikliranje ili šetnju.

Okružen veličanstvenim planinskim lancem Bjelasice, Kolašin je s pravom stekao reputaciju jedne od najspektakularnijih destinacija za skijanje i zimske sportove u ovom dijelu svijeta. Naime, zimi je ova lokacija idealna za sve ljubitelje zimskih aktivnosti poput skijanja, snowboardinga, skijaškog trčanja i još mnogo toga.

Stvaranje globalnog putovanja ukusnom gastro ponudom

Nakon cjelodnevne aktivnosti, svakako je važno vratiti energiju. Prepustite se raznolikom finom dining iskustvu, s autentičnim talijanskim, japanskim, francuskim delicijama i vrhunskim steakhouseom. Chic ambijent i izvrsni barovi olakšat će vam da doživite bit vrha k16. U prvoj fazi bit će otvorena 3 bara i noćni klub u kojem je zajamčena dobra zabava.

Za ljubitelje shoppinga

Otkrijte mnoštvo izbora, od vrhunskog kozmetičkog salona, najma skija i trgovačkog centra od 3000 m² koji je u pripremi. Svakako će ovdje svatko pronaći nešto za sebe. Kako bilo, ove zime sigurno ćete pronaći razlog da pobjegnete u ovu mirnu oazu okruženu šumom i snježnim planinama.

Foto: Instagram (@kolasinvalleys), Kolasin Valleys

Učitati još
Zatvori