Šarmantna vrtna kućica u cvijeću koja nas je osvojila svojim dvorištem
Šarmantna vrtna kućica u cvijeću koja nas je osvojila svojim dvorištem

Šarmantna vrtna kućica u cvijeću koja nas
je osvojila svojim dvorištem

Romantični zalasci sunca, nebo obojano vibrantnim bojama, miris cvijeća nošen povjetarcem, tišina i omiljena knjiga u društvu četveronožnih prijatelja. Scena je to koja u nama izaziva veselje, ali i mir. Ljeto u nama budi onu romantičnu i nježnu notu. Sve što želimo jest pogled na prirodu, a kada se spusti mrak zamišljamo se u ugodnoj drvenoj kolibi uz omiljeni film ili na terasi u ugodnom društvu. Jedna takva vrtna kućica potpuno nas je osvojila.

Savršena drvena kućica

Ova bajkovita vrtna kućica nalazi se u Švedskoj. U samo 27 kvadrata smješteno je sve potrebno za život jedne osobe (i naravno kućnog ljubimca – ili dva). Privukla nas je narančasto-crvenom fasadom i tipičnom švedskom gradnjom. Smještena u gradu Gothenburgu i okružena predivnim vrtom ispunjenim biljkama, daleko od gradske vreve, prava je zen-oaza. Njezin je vlasnik influencer Hannes Mauritzson, koji je proglašen švedskim influencerom za dizajn interijera 2022/23. godine.

Vintage detalji i cozy ugođaj

Ova je vrtna kućica svakako dokaz kako se u malo kvadrata prostor da savršeno iskoristiti za sve dnevne aktivnosti. Interijerom prevladavaju prirodni materijali i rustikalni vintage detalji koji ovoj kućici daju poseban šarm i cozy ugođaj. Neutralna paleta boja zidova u kombinaciji s prirodnim bojama i cvjetnim detaljima savršeno se nadopunjuj. Grijanje je na peć, pa je idealna za boravak i u prvim jesenskim malo hladnijim danima.

Terasa u cvijeću

Već na prvu vidljivo je kako je Hannes veliki ljubitelj prirode i biljaka. Kuća i maleni vrt ispunjeni su raznim biljkama, a vrtnu terasu krasi vinova loza ispod koje je smješten maleni stolić savršen za uživanje u zalascima sunca. Kada se spusti mrak, dvorište je obasjano solarnom rasvjetom pa vrtna oaza izgleda još bajkovitije. U nastavku donosimo još fotografija, pa neka one govore same za sebe.

Foto: Instagram (@hannesmauritzson)

Učitati još
Zatvori