Šareni boho dom s Instagrama unosi dašak vedrine u ovaj sivi dan

Šareni boho dom s Instagrama unosi
dašak vedrine u ovaj sivi dan

@theflamingoandthefox

O boho uređenjima u posljednjih nekoliko godina imali smo prilike čitati zaista mnogo. Riječ je skraćena od ‘bohemian’ što u prijevodu znači boemski. Karakterizira ga sloboda i pomalo hipijevski stil života, inspiriran 60.-im godinama. Iako u interijerima poprima sasvim nove oblike, ovisno o godišnjem dobu njegova lepršava i ležerna pojava uvijek je, barem tematski, približno ista. Na Instagramu smo pronašli šareni boho dom @theflamingoandthefox, australske blogerice Sarah, a unio je dašak vedrine u današnji sivi, kišni dan.

Pregršt detalja, prirodni materijali, eklektičan miks tekstura i tkanina, apstraktna umjetnost na zidovima i restaurirani DIY namještaj samo su djelić onoga što skriva jedan jako originalan i sasvim neobičan, šareni boho dom.

Šareni boho dom savršena proljetna inspiracija

Od službenog početka proljeća dijeli nas tek nekoliko dana, a upravo je sezona pred nama idealna za renovaciju doma i osvježenje životnog prostora. Možda je šareni boho idealan izbor za novo ruho vašeg doma? Instagramski dom oduševio nas je odmah i definitivno smo dobili novu perspektivu gledanja na ovaj popularni stil za uređenje interijera. S obzirom na to da se ovaj interijer smjestio na periferiji grada u srcu prirode, logično je da i unutar njega u krasnim košarama i lončanicama, veliki dio stana popunjava zeleno bilje.

Australska plantaža šećerne trske

Naime, ovaj šareni boho dom nije urbani stan u centru grada već stan na plantaži šećerne trske. Vibrantne boje i klasični detalji, karakteristični za ovaj stil nalaze se u svakoj prostoriji. Zanimljiva kombinacija raznih uzoraka i materijala možda će djelovati kaotično na prvi pogled. No, stopila se u savršenu cjelinu koja odiše vedrinom i proljetnom ‘vibrom’. S obzirom na to da se radi o plantaži šećera, nimalo ne čudi odabir nijansi koje je Sarah izabrala za svoj dom. Raskošna paleta boja na zidovima i podovima ne može proći neopaženo. Izdvajaju se nijanse ružišaste i plave s tonovima žute i zelene.

 

Foto: Instagram (@theflamingoandthefox)

 

 

Učitati još
Zatvori