Jedan od ljepših interijera koje smo vidjeli: Saint Laurent knjižara u Parizu
Jedan od ljepših interijera koje smo vidjeli: Saint Laurent knjižara u Parizu

Jedan od ljepših interijera koje smo vidjeli:
Saint Laurent knjižara u Parizu

Saint Laurent, francuska modna kuća osnovana je 1961. godine na čelu sa Yvesom Saint Laurentom i njegovim partnerom Pierrom Bergéom. I od tada je sinonim za luksuz, inovaciju i ikonični francuski stil. Kroz godine, brend je evoluirao pod vodstvom različitih kreativnih direktora, ali je uvijek zadržao svoju prepoznatljivu estetiku koja spaja klasičnu eleganciju s modernim pristupom.

Osim mode, Saint Laurent je postavio temelje u izdavaštvu, muzici i filmu. Nedavno je francuski luksuzni brend, na čelu s kreativnim direktorom Anthonyjem Vaccarellom pokrenuo vlastitu filmsku produkciju. I na tome se nisu zaustavili. Proširili su svoj utjecaj na svijet kulture, otvaranjem knjižare pod nazivom Saint Laurent Babylone u Parizu. Estetski savršena i unikatna, ova knjižara je mjesto gdje se umjetnost, glazba, moda i kultura spajaju na jedinstven način, reflektirajući duh brenda Saint Laurent.

Saint Laurent knjižara

Saint Laurent Babylone

Kreativni direktor Anthony Vaccarello je odlučio nastaviti povezivati francusku modnu kuću sa svojim pariškim korijenima. U prosincu minule godine, otvorena je jedna od najvećih radnji francuskog brenda u najpoznatijoj pariškoj aveniji Champs-Élysées. Sada svjedočimo još jednom zanimljivom arhitektonskom poduhvatu u istom gradu. Knjižara Saint Laurent Babylone se nalazi u ulici Rue de Grenelle.

Saint Laurent knjižara

Na ovoj adresi ćete, osim knjiga, pronaći i niz muzičkih ploča, kao i časopisa koje je Vaccarello odabrao. Naslovi koji se posebno ističu su oni iz edicije Saint Laurent Rive Droite, kao i fotografije renomiranih umjetnika poput Rose Finn-Kelcey i Juergena Tellera. Knjižara također nudi impresivan izbor ploča koje se više ne proizvode. Ističu se albumi kao što su Promise od Sade, Hounds of Love od Kate Bush i debitantski studijski album elektronskog benda Kraftwerk. Dostupne su knjige o umjetnosti, od Juergena Tellera do Pabla Picassa, sve do knjiga koje je izdao sam Saint Laurent. Neke od knjiga su toliko rijetke da je za njihovo listanje potrebno koristiti pamučne rukavice.

Knjižara Saint Laurent
Knjižara Saint Laurent

Prostor je pažljivo uređen kako bi odražavao viziju kreativnog direktora Vaccarella. Elegantni mramorni stolovi u kombinaciji sa sirovim i neobrađenim stjenovitim policama odišu estetikom brenda. Ovaj savršeno osmišljen kontrast stvara sofisticiranu atmosferu, čineći je pugodnom za posjetioce.

Knjižara Saint Laurent

Saint Laurent Babylone se nalazi na adresi Rue de Grenelle i otvoren je za posetioce od srede do subote od 11 do 19h, i nedeljom od 12 do 19 časova. Ukoliko želite da pogledate estetiku Saint Laurenta iz drugačije perspektive, ovo mesto je pravi izbor za to.

Učitati još
Zatvori