S malo novaca uredite stan u najmu poput onog dizajnerskog

S malo novaca uredite stan u najmu
poput onog dizajnerskog

Svi smo se barem jednom u životu našli u situaciji da želimo dotjerati prostor u kojem živimo, a da on pritom nije naš vlastiti. Stan u najmu povoljno je rješenje za one koji se često sele. No, ipak potreba da se negdje smjestimo i prostor lijepo dotjeramo je neizbježna. Pri tom govorimo o dekoracijama i manjim preinakama koje ne zahtijevaju veća ulaganja. Jer stan u najmu pri primopredaji vlasniku, najčešće treba vratiti u izvorno stanje. Ideja ne nedostaje, a na vama je da pronađete stil i boje koje volite i odgovaraju vašem privremenom staništu. U nastavku pogledajte kako su drugi uz pomoć šarmantnih detalja i kombinacije boja, svoje domove učinili poput onih dizajnerskih.

Stan u najmu pretvorite u onaj iz časopisa

Listajući časopise za dizajn interijera i ‘skrolajući’ društvenim mrežama pronašli smo odlične ideje koje je lako primijeniti u domu. Bez obzira na to s koliko kvadrata raspolažete, dovoljan je tek dodir osobnosti kroz detalje i prostorija dobiva potpuno novi dojam. Zavjese, tanki tepisi i jastučići omogućuju brzu transformaciju stare sofe, prozorskog okvira ili izlizanog parketa. Okviri za slike neizostavan su detalj svakog modernog doma, ako pak ne želite oštetiti zidove, naslonite ih na komodu ili zid. Ne zaboravite na svježe cvijeće koje će oplemeniti svaku plohu i kutak u domu.

Coffee table – chic detalj na svakoj površini

O coffee table knjigama već smo pisali, a u međuvremenu smo ih i sve češće imali prilike viđati na profilima za dizajn interijera. Stan u najmu kojeg želite podići na višu razinu otmjenosti i elegancije, dovoljno je ukrasiti s nekoliko tvrdo ukoričenih primjeraka zvučnog imena. Ako pak više volite listati časopise, postoji cijeli niz onih s lifestyle tematikom koji su pravi ukras na stoliću ili noćnom ormariću.

Statement fotelja za radni kutak

Stan u najmu uvijek je poželjno ukrasiti nekim statement komadom namještaja koji će preuzeti centralnu ulogu u interijeru. Ako razmišljate o tome da kutak prenamijenite i bolje iskoristite imamo ideju za vaš dom. U manjim prostorima sve je popularnije urediti jedan dio prostorije u mali, sobni ured. Sve što vam je za to potrebno je klupa ili stolić te dobra rasvjeta, a cijeli dojam zaokružit će upečatljiva fotelja u vedrim bojama.

Samostojeće vješalice

Samostojeće vješalice izvrsno su i efikasno rješenje za stan u najmu. Uz njih ćete se lakše organizirati i ujutro odjenuti. Osim toga, izgledaju jako otmjeno, a nerijetko ih imamo prilike vidjeti u sobama blogerica i Instagramskih trendseterica.

Luster kao centralni komad

Istaknite ljepotu svog doma raskošnim lusterom iznad stola u blagovaonici ili dnevnom boravku. Za njim vam nisu potrebni visoki stropovi da bi postigli luksuzan dojam. Pričvrstite ih na strop gdje ste prethodno zalijepili stiroporsku rozetu ili štukaturu koja će uljepšati cjelokupni dojam.

Foto: Unsplash

 

Učitati još
Zatvori