Ovaj mali rustikalan stan u centru Rovinja osvaja na prvi pogled
Ovaj mali rustikalan stan u centru Rovinja osvaja na prvi pogled

Ovaj mali rustikalan stan u centru
Rovinja osvaja na prvi pogled

Rustikalni studio apartman u ulici Carera, jednoj od glavnih Rovinjskih ulica, osvojiti će vas na prvi pogled. Iako se radi o studiju od samo tridesetak kvadrata, njegovo uređenje ‘po zonama’ ostavlja dojam puno većeg prostora.

Uređenje stana

“Odvajanjem zona u malim prostorima mozete napraviti čuda”, kaze Matteo Cetinski, naš poznati dizajner interijera koji potpisuje uređenje ovog preslatkog stana. Kao u svim svojim projektima, Matteo je i u ovom prostoru imao za cilj ponajprije usrećiti vlasnike.

„Oni su Amerikanci pa je logično da su najviše željeli imati interijer koji će odisati rustikom i starinama s obzirom da to ne mogu imati kod sebe u Americi“ – kaže Matteo. 

 

Blagavaonski stol dobiven je spajanjem stare mramorne ploče s postoljem starog seljačkog stola koji je pronađen u jednom starom podrumu gdje je bio zaboravljen.

“Samo smo ga lagano očistili i zaštitili. Tako smo sačuvali njegov rustikalni šarm, dok mu je mramor pridodao dašak glamura i podigao ga je na neki viši nivo. Stolce sam osobno kupio u jednom francuskom antikvarijatu u malom mjestašcu na granici s Belgijom.“

Stolić u dnevnom boravku je pak napravljen od starog kovčega kojeg je Matteo također pronašao u jednom zapuštenom stanu kojeg je ranije uređivao. To je kovčeg u kojem se nosio glazbeni instrument. Tepih je kupljen u Marrakeshu.

Zidovi u čitavom prostoru očišćeni su do kamena, te na novo fugirani i impregnirani.

„Kamene zidove uvijek nastojim ostaviti vidljivima gdje god je to moguće. Tek kada ih očistite vidite što vam se nudi. Nekada i nisu baš lijepi, ali većinom slučajeva su predivni, a uklapaju se u bilo koji stil uređenja. Ista je priča i sa gredama na plafonu. Ovdje smo imali sreću i mogli smo sve pustiti vidljivim.“

Kako bi istaknuli zonu kuhinje i tako je odvojili od ostatka prostora, kuhinja je obojana u pistacij zelenu boju. Dodatni šarm daju joj otvorene police i lonci koji vise na zidu. Posebno nam se svidio tzv. ‘butcher block’ koji podsjeća na daske za rezanje mesa koje su nekada koristili mesari.  Kupaonica je već bila popločana, pa su joj sada samo pridodani drveni elementi kako bi se razbilo sivilo pločica te kako bi ga se stilski povezalo s ostatkom stana.

 

Matteov dizajn možete pratiti na Instagramu @matteo.cetinski.design i na web stranici www.matteocetinski.com.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori