Raskošni restoran usred željezničkog kolodvora u Parizu u koji morate zaviriti

Raskošni restoran usred željezničkog kolodvora u Parizu u koji morate zaviriti

 

Le Train Bleu – restoran raskošan poput muzeja

Le Train Bleu nalazi se u Gare de Lyonu, spektakularnoj željezničkoj postaji koja datira iz 1901. Iako ćete doći uživati ​​u obroku, zahvaljujući nevjerojatnim pozlatama, lusterima i freskama koje prekrivaju zidove ovdje ćete se osjećati kao da ste stupili u prekrasan muzej.

Dvadeset i sedam francuskih umjetnika pomoglo je oblikovati dekor restorana, uključujući istaknute ličnosti kao što su François Flameng, Henri Gervex, Gaston Casimir Saint-Pierre i René Billotte. Uz raskošnu umjetnost, strop i zidovi ukrašeni su slikama gradova gdje je svoje usluge pružala francuska željeznička tvrtka PLM (Chemin de Fer Paris-Lyon-Mediterranée), koja čuva ​​francusku željezničku baštinu. Moći ćete uočiti inicijale tvrtke na raznim mjestima u Le Train Bleu. Također je potrebno napomenuti da je restoran obnovljen i osvježen 2014. godine, što znači da freske osjete svježije, a pozlaćena zrcala sjaje više upečatljivije nego ikad prije.

Tradicionalna francuska kuhinja

Ovdje je kuhinja tradicionalna francuska. Neka od najznačajnijih jela u ponudi uključuju jastoga koji se poslužuje na listićima oraha kao starter, a teletina sa sirom kao glavno jelo. Također vrijedi spomenuti rižoto kolače i domaći dimljeni škotski losos sa svježim koromačem.

Elegantni koktel bar Le Train Bleu

Ako nemate mnogo vremena na raspolaganju, elegantni koktel bar Le Train Bleu također je izvrsno mjesto za uživanje u piću između vlakova. Isprobajte ‘Americano du Train Bleu’ napravljen s Camparijem, vermouthom i tonikom dok upijate nevjerojatnu atmosferu. Također je važno uzeti u obzir da se ne morate brinuti o svojoj prtljazi dok uživate u piću ili obroku, budući da restoran ima veliku osiguranu garderobu, vrećice će preuzeti domaćica na ulazu, a dobit ćete i numerirane oznake za prtljagu.

Mjesto za filmske setove i poznate goste

Nije čudo da su ovo mjesto obožavale Coco Chanel i Brigitte Bardot. No, brojni su drugi slavni gosti prodefilirali ovim prostorom uživajući u vrhunskoj usluzi. Restoran je čak poslužio kao postavka za filmske setove, uključujući Nikitu od Luc Bessona. Naravno, sav taj glamur čini ovo mjesto jednim od najatraktivnijih u gradu svjetlosti  stoga budite sigurni da unaprijed rezervirate mjesto kako ne biste propustili vrhunski doživljaj koji pruža ovaj restoran.

@restaurantletrainbleu

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori