Prvi zimski ukrasi u domu

Prvi zimski ukrasi u domu

 

 

Hladni dani uvijek su ljepši uz lampice

Iako su temperature sve niže, atmosfera u vašim domovima zasigurno je sve toplija. I to ne samo zbog užarenih radijatora i kamina već i zbog lijepih detalja u uređenju interijera koji prostor čine oazom za uživanje. Mekane dekice, prekrivači i tepisi, lampice, svijeće, sve je to dio posebnog zimskog dekora koji unosi radost u svaki dan.

Prostor uvijek djeluje toplije uz pažljivo birano osvjetljenje koje je najljepše tijekom hladnih jesenskih i zimskih mjeseci kada je dan sve kraći, a tada večeri postaju predivne uz tisuće lampica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marzena (@marzena.marideko) on

Zimske dekoracije ipak su najljepše

Svako doba godine nosi posebnu estetiku koja čini da se osjećamo posebno, no zimske dekoracije ipak su najljepše. Zbog njih ćemo se osjećati sretnije, a i svojim šarmom zagrijavaju naše misli i utječu na pozitivnu energiju.

Kombiniranjem zimskih boja, ukrasa i motiva vrlo ćemo jednostavno interijer pretvoriti u prostor u kojemu ćemo obožavati provoditi vrijeme.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Melissa Coleman (@thefauxmartha) on

Uz malo maštovitosti možemo klasičnim komadima koji čine naš prostor ugodnim, dodati i kreativni pomak pa će prostor postati stiliziran, a tako i idealan za cosy druženja. Čak je i uživanje u samoći u lijepo uređenom prostoru puno ljepše i ugodnije.

Šalica čaja ili tople čokolade na udobnoj sofi neutralnih boja i u prostoru ukrašenom staklenkama sa svijećama ambijent je koji priželjkujemo.

Mirisi, boje i materijali u znaku zime vrlo nas lako mogu razmaziti. A zašto si to ne priuštiti barem tijekom hladnih mjeseci kada nam je nježnost i toplina uistinu potrebna.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Studio McGee (@studiomcgee) on

Vjenčići i prirodni materijali

Adventski vijenac prepun je simbolike i tradicije i prava je rijetkost da se ne nađe u domovima u predblagdansko vrijeme čak i kod onih osoba koje nisu vjernici. Njegova estetika je toliko privlačna da će vrlo često upotpuniti zimski dekor u gotovo svakom interijeru. No, adventski vijenac ne mora nužno biti jedini vijenac koji će ukrasiti vaš prostor. Poigrajte se grančicama, zelenilom ili ispletite sami svoju zimsku dekoraciju i pretvorite interijer u zimsku idilu. A mirisi zimzelenih grančica učinit će vaš prostor neodoljivim.

Kombinacija zelenila i drveta kao prirodnih materijala uvijek je dobrodošla u prostoru jer daje osjećaj povezanosti s prirodom, opušta nas i čini prostor stiliziranim. Češeri, orasi i suho voće svaki stol čine tako čarobnim.

Svijeće i lampioni

Za pravi zimski ambijent potrebno je svjetlosti i još malo svjetlosti. Kombinacija bijele boje koja se savršeno uklapa u zimsku maglicu i snijeg, učinit će da se osjećate kao da ste usred zimske bajke.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rachel Paxton (@maisondepax) on

 

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori