Prodaje se kuća Elaine iz Seinfelda: Zavirite u unutrašnjost ovog luksuznog doma

Prodaje se kuća Elaine iz Seinfelda: Zavirite u unutrašnjost ovog luksuznog doma

Obožavatelji legendarne serije Seinfeld možda će prepoznati ovu zgradu. Radi se o kući u njujorškoj četvrti Chelsea koja je bila dom glavnog ženskog lika Elaine Benes, koju je u seriji utjelovila glumica Julia Louis-Dreyfus. Kuća je upravo stavljena na prodaju, i to za 8.65 milijuna dolara.

Prepoznatljiva fasada od cigle poslužila je kao eksterijer za zgradu u kojoj Elaine živi. Većinu scena ekipa serije snimila je prije nego su trenutni vlasnici Lori Monson i Harry Azorin uselili, ali Lori se prisjetila da su producenti jednom navratili kako bi snimili noćne kadrove zgrade. I dok je u seriji ona bila podijeljena na stanove, u stvarnosti je riječ o luksuznoj peterokatnici s interijerom koji ostavlja bez daha. No, krenimo redom.

Luksuzna kuća s dušom

Kuća je izgrađena davne 1839., a sadašnji vlasnici kupili su je 1995. godine za 950 tisuća dolara. Iako je imala problema sa statikom, Monson i Azorin kažu da nisu puno razmišljali jer je kuća jednostavno imala dušu. Tijekom gotovo 25 godina puno su uložili u njeno uređenje, a novi će vlasnici zasigurno uživati u svemu što im je na raspolaganju.

Kuća ima šest spavaćih soba, četiri kupanonice i dva zasebna WC-a. Na ulazu se nalazi dvostruki salon s visokim stropovima, drvenim podovima, ručno oslikanim štukaturama i s elegantnim vratima od mahagonija, a odvajaju ih dva mramorna kamina. Dnevni boravak na sjeveru gleda na vrt kuće i usmjeren je oko vlastitog mramornog kamina.

Blagovaonica okrenuta prema jugu naglašena je masivnim kamenim ognjištem i velikim prozorom koji prostoru daje puno prirodne svjetlosti. U središtu prostora je velika i potpuno opremljena kuhinja s rustikalnim drvenim ormarićima i spuštenim stropom. Iz blagavaonice se izlazi na uređeno dvorište s fontanom i ribnjakom.

Na gornja tri kata nalaze se spavaće sobe i još četiri kamina. Trenutni raspored je takav da zadnji kat ove kuće čini zaseban stan.

Šećer na kraju je veliki vrt s fontanom i ribnjakom, prava oaza mira usred grada koja nudi dovoljno prostora za zabavu ili za opuštanje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori