Prekrasna minimalistička obiteljska kuća u Čakovcu

Prekrasna minimalistička
obiteljska kuća u Čakovcu

Uređenje interijera iznimno je zahtjevan posao jer u obzir moramo uzeti mnogo faktora, od toga da zadovoljimo sve funkcionalne potrebe do usklađenosti s estetikom. Dizajn911 je studio za uređenje interijera s dugogodišnjim iskustvom uređenja interijera raznih namjena. Bilo da se radi o privatnim ili interijerima javne namjene, realiziraju različite projekte. Već smo pisali o nekoliko njihovih divnih projekata, a sada su nas ponovo oduševili ovim novim. Minimalistička i art, obiteljska kuća u Čakovcu, počela se graditi, a obitelj bi u nju trebala useliti 2022. godine.

Svijetao i otvoren prostor

Želja klijenata bila je da prostor bude svijetao, otvoren s nekoliko tamnijih naglasaka a stil uređenja minimalistički. Interijerom prevladavaju neutralni tonovi kao što su bijela, bež, siva i crna te detalji u zlatnoj i platinastoj nijansi. Podovi u dnevnoj zoni i spavaćim sobama bit će obloženi chevron parketom u nijansi izbijeljeni hrast, dok je ulazni hodnik obložen keramikom xxl formata u dekoru Moonless silk obrade. Glavnina zidova je bijele boje dok su hodnici naglašeni platinastom i crnom bojom za zidove i strop.

Minimalistički dizajn kuhinje

Kuhinja je minimalističkog dizajna i rađena je po mjeri i željama klijenata. Sve fronte su izrađene od medijapana u antracit boji, dok je radna ploča od Dektona. Kuhinjom dominira veliki centralni otok dužine 380 cm koji je, osim što ima funkciju kuhanja i pranja, zamišljen i kao mjesto druženja i okupljanja. S obzirom na to da je napa integrirana u kuhalnu ploču imali su mogućnost pozicionirati dugačke tehničke visilice iznad samog otoka.

Namještaj talijanskih brendova

Dnevnim boravkom dominira veliko fume ogledalo kao obloga kamina te biblioteka u platinastom tonu. Dinamika prostora postignuta je različitim tipovima sjedećih modula. Kombinirali su trosjed, lounger i fotelju, a kontrast je svakako dala komoda sa staklenim nogama i Sahara Noir keramikom. U interijeru će biti i namještaja izrađenog po mjeri kao što su ormari i kupaonski namještaj. Posebnu pažnju obratili su hodnicima koji se najčešće zanemaruju. Tako je ulazni hodnik zamišljen kao tamni portal dok smo hodnik na katu zamislili kao malu galeriju.

Master soba je vrlo otvorena i prozračna a za nju smo kombinirali drvo, mramor i neutralne tonove. Garderobni ormar smo obukli u fume ogledalo kako bi bio neprimjetan a u isto vrijeme služio kao pregrada između garderobnog i spavaćeg prostora. Nasuprot kreveta ukomponirali smo električni kamin za topli i romantični ugođaj. Dječje sobe su vesele i u jarkim bojama a u obje smo naglasak stavili na veliko tapecirano uzglavlje i lounge kutak za čitanje i druženje s prijateljima. Kupaone su zapravo kontrast interijeru te je svaka drugačija. Gostinjski wc je all black everything s crnim mramorom, master kupaona je nježna i elegantna s bijelim mramorom dok je dječja kupaona razigrana s maxi terazzo uzorkom keramike.

Foto: Dizajn911

Učitati još
Zatvori