Zaboravite na TOGO sofu – Ploum sofa postala je neizostavni dio modernih interijera
Zaboravite na TOGO sofu – Ploum sofa postala je neizostavni dio modernih interijera

Zaboravite na TOGO sofu – Ploum sofa postala je neizostavni dio modernih interijera

Trendovi u dizajnu interijera, kao i u modi, vrlo se često mijenjuju. Od boja i materijala pa sve do cjelokupne estetike, trendovi su oduvijek bili promjenjivi i ciklični. Ako ih želite slijediti, mi vam savjetujemo da počnete razmišljati o eventualnoj promjeni sofe. Ovaj komad namještaja je neizostavni dio svakog interijera, a i onaj najvažniji, s obzirom na to da većinu vremena provodimo na njemu. Pri odabiru sofe važno je obratiti pažnju na dvije stvari – udobnost i dizajn. Ploum sofa nudi najkvalitetnije iz obje sfere. Ovo remek-djelo francuske firme namještaja Ligne Roset, čiji dizajn potpisuju braća Erwan i Ronan Bouroullec, oličenje je udobnosti, elegancije i inovacije u okviru samog dizajna.

Ronan & Erwan Bouroullec

Prije nego što istaknemo posebnost Ploum sofe, osvrnut ćemo se na početak njezina nastajanja. Počinje kada i karijera njenih kreatora. Braća Bouroullec, rođena su u Bretanji, prvi put su se proslavila početkom dvijetisućitih, kada su, kao mladi dizajneri u svojim dvadesetim godinama, osvojili svjetsku pažnju svojim inovativnim i kreativnim pristupom dizajnu. Njihovi komadi opisani su kao predstavnici poetske praktičnosti i uključuju modularne stolove, tekstilne zidove, uredski namještaj pa sve do umjetničkih predmeta i urbanističkih projekata. Neki od njihovih radova nalaze se i u prestižnim muzejima kao što su Centre Pompidou u Parizu, Art Institute u Chicagu, Design Museum u Londonu i  Museum of Modern Art u New Yorku.

Oličenje poetske praktičnosti

Ploum sofa definitivno je vid dizajna koji nije mogao ostati neprimjećen. Dizajnirali su je za popularnu francusku kompaniju namještaja Ligne Roset. Ova sofa je svojevrsno umjetničko djelo, koje utjelovljuje opis rada braće Bouroullec – poetska praktičnost. Nastala je kao rezultat temeljnih istraživanja udobnosti i praktičnosti. Ono što ovu sofu izdvaja od drugih je njena ultra-meka pjena i rastezljiva presvlaka, koje zajedno čine sinergiju udobnosti. Njena slobodno oblikovana forma čini je savršenim mjestom za različito pozicioniranje tijela, a tome u prilog ide i činjenica da je Ploum sofa dostupna u čak pet različitih dimenzija.

Umjetnost

Ploum sofa nije posebna samo zbog svoje udobnosti već je i stilski upečatljiva. Njena slobodno oblikovana forma i elegantne linije čine je centralnim komadom namještaja u svakom prostoru. Bilo da je postavite u dnevni boravak, ured ili spavaću sobu, Ploum sofa će unjeti dozu rafinirane estetike. Osim što je dostupna u različitim dimenzijama, također dolazi i u različitim bojama i tkaninama, stoga se može vrlo lako uklopiti u bilo koji interijer.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Instagram @febrik_fabrics/@ligneroset/@capuyve/@l_cdej/

Učitati još
Zatvori