Pinterest otkriva ključne detalje koji će obilježiti interijere u 2019.

Pinterest otkriva ključne detalje koji će
obilježiti interijere u 2019.

Društvene platforme kao i svake godine u ovo vrijeme prognoziraju najveće trendove koji će privlačiti pažnju u idućoj godini. Kao jedna od omiljenih istaknuo se Pinterest izvor ideja i mjesto gdje se kreativnost i vizuali spajaju u točku nepresušne inspiracije. Trendovi u dizajnu interijera koje ćemo gledati na ekranima naših pametnih telefona u domovima entuzijasta biti će zaista raznoliki. Teško je reći da će samo određeni pravac biti u centru pozornosti. Tako su se kao ključni detalji istaknuli statement lusteri, neobični zidovi, ali i veliki povratak tapeta.

Flora i fauna još jednu godinu u nizu biti će najpoželjniji dodatak za ukrašavanje životnog prostora, a poseban naglasak stavlja se na tzv. vertikalne vrtove. Parketi i pločice donose pravo osvježenje u domove, jer će uzorci i boje biti apsolutni hit. No, ne brinite to ne znači da ih morate mijenjati. Na Pinterest tražilici naime, zabilježen je porast pretraživanja boja za pločice i parkete, stoga ćete uz malo dobre volje svoj stan transformirati u novi prostor. U doznajte saznajte više.

Pinterest prognoza: statement lusteri

Pinterest je najavio statement lustere kao jedan od centralnih komada koji će podići i obilježiti interijere u 2019. Moć rasvjete dobro je poznata, raskošni lusteri nisu rezervirani samo za hotele i palače već ćemo ih gledati u sasvim običnim domovima na društvenim mrežama. Uglavnom su ukrašeni kristalima i stakalcima raznih oblika, ali i perlica te tkaninama kroz koje će disperzija svjetlosti obasjati prostoriju baš kako treba.

Neobični zidovi

Pločice će biti ključan detalj u dizajnu interijera za nadolazeću godinu i pritom ne mislimo samo na one podne. Zidovi se sve više odmiču od konvencionalnih boja i minimalističkih rješenja, a poprimaju obilježja koja će zasigurno privlačiti pažnju. Tako će ciglasti zidovi i tapete na velika vrata ući u domove i transformirati životne prostore koje jedva čekamo gledati na Instagram feedu.

Tamni parketi i bojanje pločica

Rješenja za podove u mnogima će probuditi nalete kreativnosti. Naime, Pinterest tražilica zabilježila je veliki skok u pretragama boja za pločice. To znači da će se proizvođači potruditi u kreiranju onih najboljih i najjednostavnijih za nanošenje, a domovi će poprimiti novo ruho bez velike renovacije. Što se ostalih materijala tiče, prirodno je opet ‘in’ stoga očekujemo parkete u raznim bojama, a one tamne naglašavaju se kao najpoželjnije.

Flora i fauna u domu

Biljke se, kako Pinterest prognoze nagovještaju i u 2019. zadržavaju u domovima. No, osim u teglicama i lončanicama sve češće ćemo ih gledati u obliku visećih instalacija. Posebno će popularni biti ‘vertikalni vrtovi’ koje ćete lako postići biljkama poput puzavaca. Ukrasite interijer zelenilom koje će osim osvježenja biti iznimno korisno i za stvaranje kisika i čišćenje zraka u vašem životnom prostoru.

Detalji i geometrijski motivi

Geometrijski motivi na dekama i u obliku sjenila za stolnu rasvjetu u domove će dodati onaj ‘edgy’ štih. Prema Pinterest najavama novi minimalizam izgledat će upravo tako. Stoga će čiste plohe ipak popuniti detalji poput vintage komada. Poseban fokus je i na slikama koje će biti naslonjene na zidove za razliku od onih koje vise. Kako stvari stoje 2019. će započeti u veselom tonu, a nove trendove s veseljem ćemo promatrati u najljepšim domovima koji će preplaviti društvene mreže.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori