Najpopularnija ideja ukrašavanja zida ove jeseni

Najpopularnija ideja
ukrašavanja zida ove jeseni

Uređenje interijera je zabavan zadatak, prilika za igru u vlastitom domu koja omogućuje rasplamsavanje kreativnosti i mašte, a rezultat će biti ugodan životni prostor po vašoj mjeri. Jednom kada su svi ključni elementi na mjestu, dekoracija je ono što interijer čini apsolutno vašim, reflektira osobnost i daje domu poseban štih.

Zid s karakterom

Zidovi su mjesto od kojih često započinjemo jer makeover samo jednog zida može biti dovoljan da cijeloj prostoriji udahnemo novi život. Nova boja, tekstura, tapete, police, ogledala te – najčešće – okviri s fotografijama, plakatima, umjetničkim djelima, detalji su koje ćemo sa zadovoljstvom gledati na zidu. Uz malo kreativnosti prazni zid možete brzo pretvoriti u galeriju slika koja će osvježiti prostoriju bez previše truda.

Osim što izgleda vrlo efektno, galerija slika je još jedan kanal u kojem možete ispucati svoju kreativnost. Jednom postavljeni okviri mogu se rotirati, njihov sadržaj mijenjati, ispunjavati zanimljivim printovima, natpisima, suhim cvijećem ili fotkama omiljenih uspomena. Zid s galerijom idealan je za ljubitelje minimalizma koji u ostatku prostora izbjegavaju pretjerane dekoracije, a i maksimalisti će sa ushitom posložiti svoje eklektične galerije te ih dodatno upotpuniti drugim dekoracijama u domu.

Mala pravila slaganja zidne galerije

Za početak dobro promotrite zid i prostoriju u kojoj planirate postaviti galeriju slika. Koje boje u njoj prevladavaju, kakav je namještaj i koje tkanine su prisutne kako bi zidna galerija stilski pratila ostatak interijera. Možda želite da se galerija uklopi, a možda želite da u potpunosti odskače od ostatka uređenja – odluka je na vama. Ako su zidovi u domu prazni i krasi ih tek premaz neke neutralne boje, na ovaj ćete način uvesti zaigrane elemente, skrenuti fokus s ostalih zidova i napraviti statement plohu koja će privlačiti poglede.

Kada izaberete stil koji ćete pratiti, osmislite koncept u glavi. Koliku površinu planirate prekriti, koliko okvira trebate, koje veličine i kojih boja? Dobro je unaprijed znati sve što želite uokviriti pa već zadanim dimenzijama slika, fotografija i plakata pridružiti pravilne dimenzije okvira. Nakon što utvrdite broj okvira, možete krenuti s planiranjem tematskog koncepta.

Kad se radi o postavljanju okvira na zid, potrebna je dobra vizualizacija konačnog izgleda galerije. Ako niste sigurni, postavite prvo okvire na pod onim redoslijedom kojim ih vidite na zidu pa lakše reorganizirajte raspored, a zatim kompoziciju olovkom iscrtajte na zidu kako bi si olakšali postavljanje ili na buduća mjesta okvira nježno zalijepite papire koji će “glumiti” fotografiju u okviru.

Ravnotežu i ritam diktirate sami stoga ne možete pogriješiti s geometrijski pravilnim ili asimetričnim rasporedom. Mali prostor vizualno ćete proširiti ubacivanjem ogledala na zidnu galeriju prepunu raznih okvira i motiva, galeriju možete nadograditi poviše TV komode ili drugog namještaja u prostoru te tako kreirati fokusne točke u prostoru.

A kako u galeriju uklopiti televizor?

Svaki zid ima potencijal postati statement elementom u domu. No najčešće , pogotovo u manjim stanovima, fokus želimo staviti na jedan od zidova u dnevnoj sobi. Kako bi to učinili moramo postići sklad s ostatkom namještaja i tehnologije, kako bi vizualna ravnoteža bila potpuna. A kako u to sve uklopiti televizor, koji je u većini tipičnih domova postavljen kao žarišna točka jednog od zidova? Televizori klasičnog dizajna ovdje su prepreka zato što veliki crni pravokutnik može samo narušiti sklad boja i dinamiku oblika. Nova generacija televizora sa Samsung potpisom to je promijenila – brend je publici ponudio idealan proizvod koji zadovoljava više zahtjeva. Naime, Samsung Frame televizor dovoljno je tanak da ćete ga na prvi pogled zamijeniti za sliku, dolazi s vlastitim okvirom, a iz bogate arhive možete izabrati umjetničko djelo baš po vašem ukusu – kako bi se savršeno uklopio u prostor.

S televizorom kao što je Samsung Frame možete se igrati sve dok se svi dizajnerski elementi koje imate na umu ne poklope. Nakon postavljanja, odabira okvira koji paše u vašu galeriju na zidu i umjetničkog djela koje se uklapa u stil, Frame će se stopiti s interijerom do te mjere da će vas gosti pitati gdje vam je televizor. Samsung Frame može bez zadrške biti dio kućne galerije, a ono što je najbolje – s jednim gumbom mijenjate sliku i tako stalno zadržavate novu dinamiku prostora.

Frame televizor može očitati razinu osvjetljenja u prostoriji te na temelju toga automatski prepoznati i prilagoditi razinu svjetline i kontrasta zaslona kako biste u svojem sadržaju mogli uživati u njegovu najboljem izdanju. Bilo da na njemu reproducirate fotografiju ili gledate film, u bojama ćete uživati kako je zamišljeno zahvaljujući Quantum Dot tehnologiji. Osim vrhunske reprodukcije boja, u prvi plan je stavljen i zvuk. Kada gledate emisiju s mnogo kratkih komentara, više se ne morate brinuti da će vam nešto promaći. Frame televizor prepoznaje okolne zvukove u stvarnom vremenu te prilagođuje glasnoću i jasnoću, tako da čak i uz mnogo okolne buke možete čuti glasove sa zaslona – i osjetiti svu zabavu.

Već znamo da ćemo se s hladnijim danima sve više povlačiti u tople domove kako bi uživali s obiteljima i malim ritualima, stoga se Samsung Frame čini kao savršen dodatak prostoru jer će omogućiti dizajnersku igru unutar interijera, ali i vrhunsko iskustvo gledanja najdražih filmova i serija.

Foto: Samsung, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori