Cvjećarnice iz kojih je nemoguće izaći praznih ruku

Cvjećarnice iz kojih je nemoguće
izaći praznih ruku

Cvjetna Galerija RL

Jezik cvijeća odnosno floriografija već stoljećima šalje poruke o osjećajima i karakteru onog koji cvijet poklanja, ali i onoga kome je cvijet namijenjen. Snažan je raspon boja prepun karaktera u cvijeću koje biramo pa tako oslikavamo svoje emocije i misli. Ne samo da je cvijeće idealan poklon, izraz zahvalnosti, romantična gesta već je cvijeće i idealan dodatak interijeru koji će prostor u kojem boravimo učiniti ugodnim, lijepim i svježim. Odnosno, svaki će prostor dodatno oplemeniti i uljepšati. Cvijeće izravno utječe na raspoloženje i definira stil interijera, a život u gradu posebno zahtjeva uređenje interijera uz dodatak barem jednog buketa u prostoru kako bismo nadoknadili nedostatak zelenila i prirodnog ugođaja, a koji nam je toliko potreban za uravnoteženost i energiju koja umiruje.

Elegancija i profinjenost cvijeća stoga će nas vrlo često inspirirati te naglasiti šarm i glamur. Stoga se ono koristi i kao nakit u svečanim prilikama, dekoracija za svečane stolove, jela, stubišta, pročelja zgrada pa čak i eksterijere koji oduzimaju dah pomno osmišljenim cvjetnim vrtovima. Jer što je stil bez barem malo floralnog ugođaja?

Kako bi prostor u kojemu kupujete i pronalazite najljepše cvijeće bio jednako magičan kao i cvijeće, brojni cvjetni stilisti, aranžeri, dekorateri i dizajneri zato su svoje galerije i radne postore uredili u neodoljivom stilu i tako stvorili prava umjetnička djela. Zamislite samo koliko je u takvom prostoru predivno boraviti. Donosimo najljepše cvjećarnice i cvjetne galerije koje će svakome izmamiti osmijeh. Neke su potpuno otkačene, dok su druge moderne i sofisticirane, a treće glamurozne i ekstravagantne. U svakom slučaju, sve su predivne pretvorivši Instagram u bolje mjesto.

Amelia Flower Truck

Amelia Flower Truck odlična je poduzetnička ideja. Naime, ovaj vintage kombi preuređen je u neodoljivu malu galeriju koja izgleda kao filmska kulisa i unosi radost diljem Tennesseeija. Dvije su opcije za ljubitelje Amelia cvijeća. Mogu pronaći mjesto gdje se ovaj cvjetni kombi nalazi i kupiti svoju dozu cvjetnog veselja ili naručiti da im buketić stigne na kućnu adresu. Svaki buket zamotan je u jednostavni smeđi papir, vezan je žicom i svako jutro kreiran od svježeg cvijeća.

Bleuet Coquelicot

Bleuet Coquelicot je cozy cvjećarnica smještena u pariškoj četvrti Canal St. Martin. Na ovom simpatičnom mjestu  vidjet ćete jednostavne aranžmane i organski uzgojeno cvijeće cvijeće. Cijelu ovu cvjetnu priču vodi cvjetni pjesnik pod imenom “Tom des Fleurs”. Nepromjenljiva čarolija Bleueta Coquelicota prožeta je dušom svog vlasnika koji živi u potkrovlju iznad cvjetne trgovine. On poznaje svoje klijente po imenu, uzgaja cvijeće i biljke godinu dana prije nego što ih proda i stvara lijepe i decentne aranžmane iz svog plavog ušuškanog izloga.

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

Swallows & Damsons

Swallows & Damsons  je malo mjesto u Sheffieldu koje odiše umjetnošću i blagim karakterom dizajnerice cvijeća Anne Potter. Ovdje ćete naići na rustikalne detalje od terakote, starinske police, zidove u boji kadulje, kantice koje je zub vremena pretvorio u mala umjetnička djela puna života i prošlosti. Ovdje su aranžmani posebni i sjetni, a Anna je toliko čarobna da biste ovdje poželjeli ostati zauvijek promatrajući njezine vješte ruke u malom cvjetnom carstvu.

Dizajn cvijeća Saša Šekoranja

Posebno sanjiv ugođaj vlada u sofisticiranoj galeriji Saše Šekoranje gdje dominiraju decentne boje nježnih cvjetova. Doza glamura i profinjenosti vidljiva je iz svih Sašinih aranžmana koji su obilježili brojna događanja u Hrvatskoj, intimne zabave i emotivne trenutke. Cvijeće je posebno naglašeno staklenim prozirnim vazama, zidovi su prirodnih zemljanih tonova, a Sašin karakter cijeloj ovoj cvjetnoj priči daje poseban šarm i simpatičnost. Od cvjetova Saša kreira umjetnost kojoj je nemoguće ne diviti se.

Florista

Florista je potpuno čaroban dom cvijeća smješten u Malmöu u Švedskoj. Riječ je o kreativnoj i šarmantnoj cvjećarnici koju vodi šarmantna Sophie. Jednostavan, neonski znak prikazuje ime cvjećarnice čime je postignut lijep kontrast vintage trgovini. Ovdje ćete pronaći rijetke i divlje cvjetove  na tamno plavim i zelenim zidovima, u neusklađenim posudama raznih boja. Sophie smatra da je važno, osobito tijekom švedske duge i tamne zime, okružiti se cvijećem i prirodom kada u zatvorenom prostoru boravite dulje vrijeme.

Pixy With Love

Pixy With Love je jedan od najčarobnijih cvjetnih brendova koje ste ikada vidjeli, a nastaju u malenoj garaži prepunoj ljubavi. I kao što samo ime daje naslutiit, pixy=mala vila, divna Nina Blečić koja stoji iza ovog imena, kreira pravu čaroliju. Njezina pozitivna energija i raskošna duša zrače iz svih kreacija nastalih u njenoj magičnoj radionici. Dizajn evenata i vjenčanja s Nininim potpisom oduševljava i najzahtjevnije estete.

Nina Blečić

A.P Bloem

AP Bloem je cvjećarnica smještena u blizini amsterdamskih kanala, u prestižnoj četvrti Spiegelkwartier. Vodi je Aleksandra Posthume koja stvara ljupke aranžmane za svaki dan kao i za posebne događaje poput vjenčanja ili raskošne pop-up zabave. Njezini aranžmani ukrasili su hotele, muzeje, brodove, vrtove i izložbene prostore. Šarm cvjećarnice naglašen je crnim krovićem s bijelim slovima koji se savršeno uklopio u kućicu od cigle. Bicikl je uvijek parkiran ispred cvjećarnice i daje poseban pečat sanjivom stilu ovog šarmantnog mjesta.

A post shared by Loz Day (@laurendeday) on

Cvjetna galerija RL

Cvjetna galerija RL je elegantna zagrebačka cvjećarnica koja u sebi nosi profinjenu viziju svijeta Renate Lovrenčić. Cvjetni aranžmani, organiziranje posebnih evenata, ali i samo mjesto profinjene estetike približit će vam cvjetnu priču na tako zavodljiv i predivan način. Kombinacija boja i simbolika iz ove galerije prava je bajka koja govori jezikom cvijeća.

Cvjetna Galerija RL

Foto: Instagram, Unsplash, Sanja Jagatić, Rajna Raguž

Učitati još
Zatvori