Za ove biljke se vjeruje da donose sreću, mir i blagostanje

Za ove biljke se vjeruje da donose
sreću, mir i blagostanje

biljke

Mnogi od nas vjeruju kako su biljke te koje nam na dnevnoj razini svojim postojanjem mogu život učiniti boljim. Za neke od njih se od davnina govori kako mogu donijeti sreću u kuću svog domaćina i upravo su zbog toga omiljene za uzgajanje. U vremenima u kojima živimo i teškim situacijama koja nas redovito i neočekivano mogu zadesiti, nikako ne smijemo gubiti nadu. Malim koracima idemo naprijed dan po dan. Neka godina pred vama bude ta koja će donijeti mir i blagostanje prije svega. Ove biljke srećonoše pročistit će vaš zrak i štititi prostor od zračenja, a za njih se vjeruje da donose sreću i pozitivu.

Pachira ili drvo novca

Biljka „za privlačenje novca“ kako joj popularno tepaju, Pachira aquatica apsolutni je hit u svakom interijeru Prema Feng Shuiju ova biljka donosi sreću i dobru energiju. Svojim zavodljivim izgledom, prvenstveno zbog isprepletenog stabla, idealan je cimer vašim drugim biljkama. Pachira je biljka koja voli svijetla i prozračna mjesta, ali nikako ju nemojte izložiti direktnom suncu. Zalijevajte ju jednom u dva tjedna, zimi i rjeđe.

Sanseverija

Jedna od onih biljaka koja ne traži mnogo pažnje je Sanseverija ili svekrvin jezik. Lijepi mesnati listovi rastu bez mnogo vode i svjetla, pa je dovoljno zalijevati ju tek jednom mjesečno. Osim što je pravi mali ukras, pročišćuje zrak i pospješuje proizvodnju kisika.

Drvo žada

Drvo žada prema feng shui-ju donosi sreću u dom, a simbolizira i prijateljstvo zato ga je divno poklanjati pri useljenju. Jednostavno je za održavanje, ne treba mu puno svjetlosti i vode, a lako se i razmnožava listićima.

Fikus gumijevac

Jedna od onih biljaka koje volimo imati u interijeru jer ne zahtijeva puno brige, a svojim izgledom savršeno će se uklopiti svagdje. Simbol je sreće i obilja.

Mirni ljiljan

Ovu biljku nazivaju još i nosiocem ženske sreće. Iznimno je dobra u pročišćavanju zraka i idealno mjesto na koje ju možete smjestiti je bilo gdje u blizini štetnih zračenja. Uspijeva i pod umjetnom rasvjetom, a zalijevajte ga svakih nekoliko dana kada se zemlja osuši.

Lucky Bambus

Za ovu biljku se vjeruje da donosi sreću, a često se kupuje kao poklon. Nije zahtjevna za uzgoj, a uz minimalno brige imat ćete biljku koja dobro raste i razvija se. Zna ih se poklanjati i više odjednom kako bi, prema feng shui-ju donijeli više sreće.

Pilea

Pilea ili kineski dolar omiljena je biljka zbog svog neobičnog izgleda, a za nju se vjeruje da nosi novac i dobru sreću. Ako pravilno uzgajate svoje biljčice, one će vas podariti brojnim raznolikim listićima.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori