Zašto ovog ljeta ne biste otputovali na Vis? Vodimo vas u šarmantnu kućicu u srcu Komiže

Zašto ovog ljeta ne biste otputovali na Vis? Vodimo vas u šarmantnu kućicu u srcu Komiže

lemon-mint-13

Vis već godinama glasi kao jedna od najatraktivnijih destinacija na Jadranu. Dijelom zbog svojih prirodnih ljepota (viške plaže iz sezone u sezonu svrstavaju se među najljepše na svijetu), a dijelom zbog zaista posebne atmosfere koju ćete iskusiti posjetite li ovaj otok.

lemon-mint-12

Jedna od obaveznih stanica svima je Komiža, smještena na suprotnoj strani od grada Visa. Komiža je pravo mjesto za uživanje i slow living, mjesto u kojem ćete zaista napuniti baterije.

lemon-mint-18
lemon-mint-10

Villa Lemon & Mint

Villa Lemon & Mint nalazi se u starom dijelu Komiže, na kraju male uske ulice, svega 120 m od rive i centra mjesta. Prepoznat ćete je odmah po mint zelenim prozorima i vratima te se zaljubiti u njen interijer čim zakoračite u unutrašnjost.

lemon-mint-1
lemon-mint-2

Kuća je sagrađena 2017. godine, ima 90 m2 (svaka etaža po 30-tak kvadratnih metara) te oko 30 m2 dvora. Sastoji se od kuhinje, dnevnog boravka i blagovanice te malog wc-a u prizemlju, jedne spavaće sobe s kupaonicom na 1. katu te 2 spavaće sobe i kupaonicom u potkrovlju.

lemon-mint-4

Prostrana kuhinja otvorenog koncepta spaja se s blagovaonicom i izlazi na terasu na kojoj je postavljen stol za blagovanje, druženje i uživanje na otvorenom. Iz prizemlja se stepenice penju prema spavaćim sobama na prvom katu i u potkrovlju, a savršena je za odmor do 6 osoba.

lemon-mint-5

U interijeru prevladavaju svijetli tonovi, bijela boja i svijetlo drvo te na određenim dijelovima zidova izvorni kamen. Shabby chic stil krasi većinu prostorija s jako puno zanimljivih detalja u vidu.

lemon-mint-6

Kuću je izgradila peteročlana obitelj iz Zagreba kojoj je glavna ideja bila dobiti malu kuću s dvorom u blizini centra te svih sadržaja i plaže.

lemon-mint-11

Boravak je lijep po ljeti, no još više tijekom jeseni i proljeća, osobito za obilazak cijelog otoka kada su temperature nešto niže, a gužve je manje.

lemon-mint-7
lemon-mint-8
lemon-mint-9
lemon-mint-22
lemon-mint-16
lemon-mint-15

Foto: Stjepan Tafra

Učitati još
Zatvori