Što su ‘occasional chairs’ i zašto ih želimo u svom domu?

Što su ‘occasional chairs’ i
zašto ih želimo u svom domu?

Uvijek je zanimljivo pratiti trendove u dizajnu interijera, a u tome nam najviše pomažu društvene mreže koje svakodnevno koristimo za traženje inspiracije. Proljeće će također mnoge potaknuti da nešto promijene u svom životnom prostoru i dočekaju toplije dane u osvježenom domu. Occasional chairs hashtag na Instagramu iz dana u dan okuplja sve više fotki divnih fotelja i stolaca koje uljepšavaju već ionako krasne interijere.

Što su ustvari occasional chairs i zašto ih želimo u domu?

Occasional chairs – estetika i funkcionalnost

Baš kao što im i samo ime kaže, occasional chairs prilagođavaju se ‘prigodi’. Prvotna funkcija im je korisnost, a slijedi estetska komponenta kojom se podiže dojam interijera. Ako volite pozivati prijatelje u svoj dom onda ste se barem jednom suočili s nedostatkom sjedećih mjesta. Organizacija filmskih večeri može biti prava gnjavaža, pogotovo ako u dnevnom boravku imate samo jednu sofu. Neka vas miksanje stilova i tekstura ne plaši, occasional chairs koje se razlikuju bojom i modelom od ostalog namještaja u domu pravi su hit.

Kako izabrati onu savršenu?

Ako ste nedavno pretraživali Pinterest ili neku drugu društvenu platformu zasigurno ste primijetili raskošne modele koji su se istaknuli kao najpoželjniji u 2019. Za manje prostore i nedostatak kvadrata idealni su taburei. Lako će se uklopiti u svaki kutak, a uvijek ih možete skloniti i ispod konzolnog stolića gdje će dobiti dekorativnu funkciju. Pletene stolice, thonet sve su popularnije, a posebno lijepo uklapaju se u industrijski i rustikalni stil uređenja. Za one koji vole dašak luksuza occasional chairs u jarkim bojama i materijalima poput pliša najbolji su izbor. Zaboravite na ‘sparivanje’ garniture i poigrajte se komadima koji će interijeru dati originalan štih.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori