Obožavamo ova drvena jaja hrvatskoga brenda Bug in my home

Obožavamo ova drvena jaja hrvatskoga
brenda Bug in my home

Drvo i predmeti od drveta uvijek su odličan izbor kada je u pitanju uređenje naših interijera. Posebno cijenimo ručno rađene predmete i hrvatski dizajn, kakve možemo vidjeti na Instagramu Bug in my home. Karolina Kukec Kassal, arhitektica je, tokarica i vlasnica brenda Bug in my home, a bavi se izradom unikatnih drvenih dekorativnih predmeta tokarskim strojem. Ususret Uskrsu radila je predivna drvena jaja što nam je bio povod da joj se javimo i pitamo koju o njezinom radu.

  • Gdje pronalazite inspiraciju za razne projekte koje radite?

Volim lijepe stvari. Volim da stvari imaju dušu. Volim raditi rukama. Predivan je osjećaj na kraju dana držati u ruci nešto što si osmislio i sam napravio. Imati nešto konkretno, rezultat s kojim si zadovoljan.

  • Puno predmeta koje su izrađujete su ekološki prihvatljivi i plastic free, čime se vodite pri izradi?

Na početku sam malo eksperimentirala sa bajcevima, no to mi se nije dopalo. Nisam vidjela smisao. Svaka vrsta drva ima svoju prepoznatljivu boju – i zašto onda iz hrasta raditi mahagonij i sl. Ako želim crvenkasti ton uzeti ću mahagonij ili šljivu. Želim li zelenkasti odsjaj, bagrem. Evo, to se najbolje vidi na drvenim jajima. Sva jaja su prirodne boje drva. Na kraju ih samo laštim pčelinjim voskom. Kad kupite Bug in my home proizvod, kupili ste unikatan, ručno rađen proizvod od sirovog drva, potpuno održiv i siguran za ljude, okoliš i kućne ljubimce. Moji proizvodi što su stariji postaju ljepši i graciozniji.

  • Kako birate materijale?

Radim iz materijala kojeg imam pri ruci. Nisam izbirljiva, jer tek kad ‘otvoriš’ drvo vidiš kakvo je zapravo i koliko je interesantno. Rijetko kad prije. Bitno mi je da iz komada drva kojeg imam izvučem maksimum. Istaknem ono najbolje!

  • Kako ste došli na ideju izrade drvenih jaja? Opišite nam malo proces izrade

Na ideju sam došla slučajno, imam lijepu malu kolekciju jaja od poludragog kamena i svako jaje je drugačije boje, ovisno o vrsti kamena. Pa zašto onda ne bi napravila drvena jaja? Svako jaje druga vrsta drveta. Htjela sam ih napraviti za sebe i par dragih prijatelja. Ostatak prodati. No ovako velik interes me stvarno iznenadio.

  • Proces izrade:

Pod pretpostavkom da sam drvo već nabavila, prvo se izreže pravokutnik, zatim ide u stroj. Završi se skoro do kraja, no završetke je potrebno dodatno (lijepo) završiti pa jaje ide još jednom na stoj – ovaj puta u futer, tek onda je spremno za glancanje. (imate fotku i što se dogodi kada radiš pod pritiskom i nož pobjegne)

  • Gdje se jaja, ali i ostali proizvodi mogu naručiti i stignete li ih, ovisno o potražnji, izraditi dovoljno sad pres Uskrs?

Jaja se mogu naručiti preko Facebook stranice Bug in my home ili na Instagramu. Imam web, no jednostavno ih nisam stigla unijeti. Nisam se nadala tolikom interesu. Bojim se da ih neću stići napraviti dovoljno, nažalost. Sljedeće godine moram biti spremnija.

Foto: Bug in my home

Učitati još
Zatvori