Kamena kuća u dolini Neretve u kojoj svaki detalj ima svoju priču

Kamena kuća u dolini Neretve u kojoj
svaki detalj ima svoju priču

Na jugu Hrvatske, u dolini Neretve, smjestila se prekrasna stogodišnja kamena kuća nazvana Nera Etwa House, idealna za bijeg od užurbane svakodnevice i savršeno mjesto gdje ćete odmoriti dušu i tijelo. Kuća je od 2018. godine u vlasništvu Sanje Britt Jusić, Hrvatice s londonskom adresom, koja ju je preuredila i divnim detaljima joj udahnula novi život.

Predivna oaza mira za odmor iz snova

Smještena na osami s prekrasnim pogledom na drevna stabla maslina, polja mandarina i brda koja ju okružuju, Nera Etwa House gostima pruža potpuni mir i privatnost. Eklektičan interijer s komadima namještaja i detaljima iz cijelog svijeta, koji je vlasnica godinama skupljala, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Najviše ih je iz Indije i Maroka, koji je bio glavna inspiracija za sobu nazvanu ‘Marakech room’.

Riječ je o velikoj dvokrevetnoj spavaćoj sobi koja se nalazi u prizemlju, a sa svojim originalnim značajkama, poput dva ručno izrađena pladnja iz Maroka koji su postali uzglavlja kreveta, momentalno ćete se ‘transportirati’ u zemlju na sjeverozapadu Afike.

Na prvom katu smještena je druga spavaća soba, šarmantna mala dvokrevetna soba ‘Little Hay Room’. Originalna vrata kuće ovdje su iskorištena za uzglavlje kreveta, dok su lampe od sijena donesene iz Maroka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nera Etwa House (@neraetwahouse) on

Glavna spavaća soba nalazi se u potkrovlju i nazvana je ‘Spring Blossom Attic’. Dašak Pariza i orijentalni ugođaj dominira ovom predivnom sobom i čini ju savršenom oazom mira.

View this post on Instagram

Our beautiful Master Bedroom is called Spring Blossom Attic. It was named after the artwork on the oriental antique screen divider. With its Parisian vibe and oriental feel, Spring Blossom Attic is a perfect getaway zone. From the bed or even the bathtub, you can enjoy breathtaking views and privacy. . . For our available dates or if you need any more info about the house please do not hesitate to contact us via FB, IG or www.neraetwahouse.com Images by @sanjinkastelan . #stonehouse #visitcroatia #croatiatravel #dubrovnik #visitdubrovnik #holidayrental #travel #rusticinteriors #croatiafulloflife #neretvavally #dalmatia #southdalmatia #chorwacja #croatie #kroatië #beautifuldestinations #neraetwahouse #authenticstonehouse #kroatien #urlaub #photography #nature #photooftheday #travelphotography #explorecroatia #lovetravel #kitesurf #windsurf

A post shared by Nera Etwa House (@neraetwahouse) on

Prostrana kuhinja veličine oko 45m2 nekad je bila srce cijelog sela. Desetljećima su se ovdje okupljali mještani kako bi ispekli kruh, napravili rakiju i družili se. Vlasnica je zadržala sva izvorna obilježja, uključujući pećnicu za kruh iz 1930-ih u kojoj sada možete ispeći pizzu.

Osim interijera, jednako je impresivan i vanjski prostor od 750 m2. U ovom predivnom vrtu možete čitati, meditirati, sunčati se i upijati prirodu koja vas okružuje.

Nera Etwa House uistinu predstavlja pravi mali raj gdje ćete se potpuno isključiti od užurbanog tempa svakodnevnog života. Sve dodatne infomacije možete pronaći na službenoj web stranici i Instagram profilu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori