Islandski studio koji odbačenu plastiku pretvara u must have komade namještaja

Islandski studio koji odbačenu plastiku
pretvara u must have komade namještaja

Danas se više nego ikada prije govori o održivom načinu života, u svim njegovim aspektima. Od razvrstavanja otpada pa sve do odgovorne potrošnje prirodnih resursa, danas svatko može barem malo doprinijeti procesu oporavka našeg planeta. To su prepoznali i kreativci s Islanda koji djeluju pod imenom Plastplan. A njihov recept za zdraviji okoliš je vrhunski namještaj od reciklirane plastike.

Locirana u Reykjaviku, ova skupina mladih dizajnera u potpunosti je preuzela proces nastanka ovih unikatnih komada namještaja. Recikliranje prikupljene plastike, dizajn namještaja i kompletna proizvodnja u rukama su ove male islandske tvrtke.

Bogat asortiman za opremanje doma

Budući da se u svijetu još uvijek ne proizvode tako veliki komadi namještaja od reciklirane plastike, kreativna je ekipa krenula i razvijati strojeve koji će im u tome pomoći. A rezultat svega je danas zaista bogat asortiman koji uključuje razne proizvode.

Kolekcija koja je izašla početkom ove godine nazvana je Everyday, a dio proizvoda također je nastao 3D printanjem. Svaki proizvod je ručni rad, stoga kombinacija boja i tekstura može varirati, naglasili su iz Plastplana. Kolekcijom dominiraju stolci, stolovi i police, a tu su još i ogledala, lampe, vaze, te brojni drugi proizvodi i namještaj koji će podići svaki prostor.

Studio Plastplan s radom je krenuo 2019. godine, a ideja je nastala iz čiste potrebe, kako kažu njegovi osnivači. Danas se, nažalost, odbačene plastike može pronaći u svakom kutku svijeta i jedna je od glavnih zagađivača. Njezina ponovna upotreba sada je jednostavno postala potreba, jedno od rješenja koje bi moglo pomoći okolišu. A upravo je u proizvodima ovakvog tipa plastika zapravo napravila puni krug, bez da je završila na mjestu gdje postaje prijetnja našem planetu.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori