Pariški muzej u kojem se sve blogerice vole fotkati, a interijer je zaista divan

Pariški muzej u kojem se sve blogerice vole fotkati, a interijer je zaista divan

@joanna.annaoj

Muzeji su oduvijek privlačili velik broj znatiželjnika koji nisu nužno i zaljubljenici u umjetnost. Osjećaj za estetiku i općenito lijepe prostore brojne je entuzijaste inspiriralo da posjete barem jedan od povijesnih muzeja u nekoj od svjetskih metropola. Unazad nekoliko godina s porastom Instagram blogerica porastao je i interes za novim lokacijama koje će poslužiti za savršenu fotku. Brojni su modni brendovi također unajmili segmente muzeja kako bi njihovi editorijali bili raskošni i jedinstveno. Zavirite u jedan od najpopularnijih pariških atrakcija: Musée Rodin.

Musée Rodin

Predvorje i stubište pariškog muzeja Rodin sigurno ste viđali na svom feedu ako pratite arhitekturu. Ono je ujedno i highlight muzeja a krase ga polukružne grandiozne stube od bijelog kamena ukrašene crnim željeznim rukohvatima koji savršeno komplimentiraju crno-bijelim pločicama. Luster sa zlatnim metalnim detaljima cijelom predvorju daje posebnu čar.

@caroline_chblt
@rominalb

Muzej Rodin otvoren je davne 1919. godine, a zanimljivo je da se sastoji od dva dijela: hotela Biron kojeg je umjetnik Auguste Rodin koristio kao radionicu, te Rodinove kuće Villa des Brillantes at Meudon. Njegove su skulpture izložene i u vrtu, a sam muzej može se pohvaliti s nekoliko desetaka tisuća umjetničkih djela. Razlog zašto godišnje ima gotovo milijun posjetitelja je i lokacija, a nalazi se u blizini metro stanice Varenne. Blogerice koje posjećuju Pariz ne propuštaju popiti kavu u vrtovima muzeja Rodin i naravno, svoju Instagram zajednicu počastiti artističkom fotkom iz raskošnog interijera, okružene umjetninama.

Preporuka

Zatvori