Moderna kuća na sjeveru Hrvatske idealna za obitelj s djecom
Moderna kuća na sjeveru Hrvatske idealna za obitelj s djecom

Moderna kuća na sjeveru Hrvatske
idealna za obitelj s djecom

Uređenje interijera iznimno je zahtjevan posao jer u obzir moramo uzeti mnogo faktora, od toga da zadovoljimo sve funkcionalne potrebe do usklađenosti s estetikom. Dizajn911 je studio za uređenje interijera s dugogodišnjim iskustvom uređenja interijera raznih namjena. Bilo da se radi o privatnim ili interijerima javne namjene, realiziraju različite projekte. Već smo pisali o nekoliko njihovih divnih projekata, a sada su nas ponovo oduševili ovim novim. Minimalistička i art obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske potpuno nas je osvojila.

Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (8)

Zanimljiva, moderna arhitektura

Već sam ulaz u kuću privlači pažnju. Veliko dvorište, zanimljiva arhitektura te bazen savršeno zaokružuju cjelokupni dojam. Zahvaljujući arhitektonskom studiju Studio H3, iza kojeg stoji arhitekt Hrvoje Hanže Hanzlin, želje klijenata pretvorene su u stvarnost. Pivotna ulazna vrata okosnica su ove obiteljske kuće za čiju je izgradnju korišten corten kao fasadni materijal. Pri izgradnji se pazilo na svaki detalj, a ponajviše na intimu. Naime, ovojnica kuće vješto skriva bazen te katnu terasu kao i garažna vrata pa je estetska izvedba u svakom slučaju uspješno realizirana.

Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (5)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (9)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (2)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (14)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (18)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (7)

Svijetao i otvoren prostor

Želja klijenata bila je da prostor bude svijetao, otvoren s nekoliko tamnijih naglasaka, a stil uređenja minimalistički. Interijerom prevladavaju neutralni tonovi kao što su bijela, bež, siva i crna te detalji u zlatnoj i platinastoj nijansi. Podovi u dnevnoj zoni i spavaćim sobama obloženi su chevron parketom u nijansi izbijeljeni hrast, dok je ulazni hodnik obložen keramikom xxl formata u dekoru Moonless silk obrade. Glavnina zidova je bijele boje dok su hodnici naglašeni platinastom i crnom bojom za zidove i strop. Sve je zajedno uspješno spojeno zahvaljujući riječkom studiju Dizajn911, iza kojeg stoji dizajnerica interijera Fendi Reljić.

 

Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (28)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (15)

Elegantni dizajn kuhinje

Kuhinja je minimalističkog dizajna i rađena je po mjeri i željama klijenata. Sve fronte su izrađene od medijapana u antracit boji, dok je radna ploča od Dektona. Kuhinjom dominira veliki centralni otok dužine 380 cm koji je, osim što ima funkciju kuhanja i pranja, zamišljen i kao mjesto druženja i okupljanja. S obzirom na to da je napa integrirana u kuhalnu ploču imali su mogućnost pozicionirati dugačke tehničke visilice iznad samog otoka.

Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (20)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (21)

Namještaj talijanskih brendova

Dnevnim boravkom dominira veliko fume ogledalo kao obloga kamina te biblioteka u platinastom tonu. Dinamika prostora postignuta je različitim tipovima sjedećih modula. Kombinacija trosjeda, loungera i fotelje razbija monotoniju, a kontrast je svakako dala komoda sa staklenim nogama i Sahara Noir keramikom. U interijeru prevladava namještaj, izrađen po mjeri kao što su ormari i kupaonski namještaj, brendova poput Lago, Prostoria, Ditre, Nolte, Catallan. Kako bi prostor dobio na toplini, važno je razmišljati o rasvjetnim tijelima. U ovom domu prevladava Cattelan rasvjeta koja spaja estetiku i funkcionalnost.

Posebnu pažnju obratili su na hodnike koji se najčešće zanemaruju. Tako je ulazni hodnik zamišljen kao tamni portal dok su hodnik na katu zamislili kao malu galeriju.

Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (23)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (22)

Ugodne i prozračne spavaće sobe

Glavna spavaća soba je vrlo otvorena i prozračna, i sve to zahvaljujući kombinaciji drva, mramora, neutralnih tonova i upečatljivih unutarnjih Filomuro vrata. Garderobni ormar ‘obučen’ je u fume ogledalo kako bi bio neprimjetan, a u isto vrijeme služio kao pregrada između garderobnog i spavaćeg prostora. Nasuprot kreveta savršeno je uklopljen električni kamin za topli i romantični ugođaj. Dječje sobe su vesele i u jarkim bojama, a u obje je naglasak stavljen na veliko tapecirano uzglavlje i lounge kutak za čitanje i druženje s prijateljima. Kupaone su zapravo kontrast interijeru te je svaka drugačija. Gostinjski wc je all black everything s crnim mramorom, glavna kupaona je nježna i elegantna s bijelim mramorom, dok je dječja kupaona razigrana s maxi terazzo uzorkom keramike.

Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (27)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (26)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (25)
Minimalistička obiteljska kuća na sjeveru Hrvatske (24)

Foto: Studio H3

Učitati još
Zatvori