Mjesto na Islandu koje je drugo ime za raskošan zimski odmor

Mjesto na Islandu koje je drugo ime za
raskošan zimski odmor

Island je jedna od najromantičnijih, ali u isto vrijeme najpustolovnijih zemalja. Uživanje u snježnoj idili, pogledu na glečere, geotermalnim izvorima i saunama prava je definicija zime. Zapravo zimskog odmora. Polarna svjetlost i noć koja djeluje toliko nestvarno, samo su neki od motiva zašto sve više zaljubljenika u putovanja odabire Island kao destinaciju za odmor. Surova, ali tako lijepa zemlja ne može se uspoređivati niti s jednim drugim mjestom na zemlji pa nije neobično što ima posebno mjesto na listi želja kada su u pitanju putovanja.

Tome u prilog idu i toliko uzbudljivi resorti ove zemlje vatre i leda koji su spoj nespojivog. Brutalna hladnoća, snježni prekrivač koji tako prirodno pristaje u okruženju, pucketanje vatre u nezaobilaznim otvorenim kaminima, terme, bazeni, hrana koja ostavlja snažan dojam i naglasak na ugodnosti i ušuškanoj atmosferi.

 Hotel Húsafell

Jedno takvo mjesto je Hotel Husafell koje svojim gostima omogućava uživanje u aktivnom odmoru i lijenom opuštanju u isto vrijeme. Kako to postiže? Zamislite ugodnu oazu u kojoj mirni luksuz susreće nemilosrdnu pustinju na pragu islandskih prirodnih čuda. Hotel Húsafell zapravo je skriveni kutak svjetskih krajolika koji žive s duhom avanture.

Sobe

Hotel Húsafell nudi 48 luksuznih soba u četiri veličine. Svaka je soba ukrašena slikama poznatog umjetnika Häsafell Páll Guðmundsson, s grijanim podovima i detaljima od islandskih biljaka. Arhitektonski dizajn u skladu je s okolinom i pruža prekrasan pogled na prirodu.

Geotermalne kupke

Gosti ovdje uživaju u geotermalnoj energiji opuištajući se u kupkama s pogledom. Ova dugotrajna islandska tradicija učinit će da se osjećate svježe i okrijepljene. Gosti hotela geotermalne kupke mogu koristiti potpuno besplatno.

Prvi put izgrađene su 1965. godine, ali su od tada doživjele ogromna poboljšanja. Postoje dva bazena, dvije vruće kade i vodeni tobogan. Kupaći kostimi i ručnici mogu se iznajmiti po niskoj cijeni.

Aktivnosti

Húsafell je prirodno igralište i savršena baza za istraživanje jezera Langjokull, gorskih strmina i nacionalnog parka Snaefellsjokull. Za aktivne tipove tu su i geotermalni bazen, golf teren i okolne pješačke staze.

Na upit, organiziraju se glečerski izleti, super jeep ture, jahanje i sve što vaša avanturistička priroda poželi, bilo pod ponoćnim suncem tijekom ljeta ili polarnom svjetlošću zime.

Foto: Hotel Husafell

Učitati još
Zatvori