Ove minimalističke vaze trenutno viđamo posvuda

Ove minimalističke vaze
trenutno viđamo posvuda

Jedna lijepa vaza dovoljna je da preobrazi izgled cijele police, blagovaonskog stola, stolića za kavu, noćnog ormarića… Bez obzira smještate li u nju svježe cvijeće ili popularne suhe aranžmane i trave, može postati centralna točka pogleda i poput malog umjetničkog djela koje uljepšava cijeli prostor.

Kao i sa svim detaljima u domu, vaze mogu biti više ili manje trendi, s određenim dizajnima koji posebno plijene pozornost i postaju neki od najpopularnijih komada za dekoraciju. Nekoliko godina to su bile rebraste vaze, terakota je isto veliki trend, a u posljednje vrijeme apsolutno svugdje viđamo minimalističke keramičke vaze koje imaju rupu u sredini.

Vaze s rupom u sredini kao ukras doma

Fluidne forme i gotovo skulpturalni prizvuk stavio ih je na popis najpoželjnijih detalja za dom. Svoju inspiraciju vuku iz skandinavskog dizajna, a nakon što smo malo pročešljali Instagram vidjeli smo da ih mnogi koriste za ukras čak i bez cvijeća. Budući da joj oblik otežava punjenje vodom i stavljanje dužih stapki cvijeća, to niti ne iznenađuje – zato je postala popularna prazna, ispunjena samo jednom granom ili malo suhog cvijeća.

Među trenutno trendi dizajnima je onaj H&M Home, ali ta je vaza toliko popularna da je konstantno rasprodana, ali lijepih primjera ima i na Etsyju.

Učitati još
Zatvori