IKEA je najavila jednu od svojih najljepših kolekcija iz koje ćemo htjeti baš sve

IKEA je najavila jednu od svojih najljepših kolekcija iz koje ćemo htjeti baš sve

Švedska IKEA nastavlja suradnju s brojnim dizajnerskim kućama u nekim od svojih najboljih kolekcija. Sada je najavljena jedna koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje šarenih printeva i skandinavskog dizajna. Riječ je o kući Marimekko, finskom proizvođaču tekstila čiji su se uzorci našli na brojnim dizajnerskim kolekcijama odjeće, ali i namještaja.

Kultura saune kao inspiracija

Suradnja IKEE i Marimekka ima i temu koja će biti misao vodilja, a to je self-care ritual saune koji je najviše prepoznat upravo u Finskoj. Kultura saune ima svoja pravila i značajke koje će sada dizajneri pretočiti u najavljenu kolekciju.

Jedinstven identitet finske tvrtke kroz ovu će kolekciju predstaviti osjećaj opuštanja i ugode koji osoba doživljava u sauni, objavili su iz IKEE prilikom najave nove suradnje.

Nordijsko nasljeđe koje povezuje ljude

Upravo boje u ovoj kolekciji, uklopljene u različite svakodnevne predmete, pružit će kupcima kontraste između toplog i hladnog, jednostavnog i odvažnog te zaigranog i smirenog. Iz Marimekka su za ovu priliku osmislili novi, jedinstveni set printeva.

Iz IKEE su poručili kako je najnovija suradnja samo nastavak širenja nordijske kulture i nasljeđa te njegovog uklapanja u proizvode koji koriste ljudi diljem svijeta. Kolekcija će u IKEA dućanima biti dostupna u ožujku 2023. godine.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori