Zavirite u prekrasan dom hrvatske Insta mame blogerice

Zavirite u prekrasan dom hrvatske
Insta mame blogerice

@miimavintage

Svakodnevno koristimo društvene mreže, za povezivanje s prijateljima i naravno na njima tražimo inspiraciju. Gotovo uvijek u samo nekoliko klikova pronađemo baš sve što želimo. Jedan od najboljih načina za unijeti promjene u dom i osvježavanje životnog prostora je dodavanje novih detalja ili restauriranje starih komada namještaja.

Hrvatska Insta mama i blogerica, Marija Kosovec otkrila nam je nešto više o sebi, a njezin dom osvojio nas je na prvu.

@miimavintage – Marija Kosovec

Mlada, entuzijastična i uspješna, Marija Kosovec majka je preslatkog Pavela, strastvena zaljubljenica u lijepo uređene prostore, izradi sam projekte, kreativna rješenja, vino… I uz to je diplomirana inženjerka kemije. Na svom Instagram profilu okuplja zaljubljenike u interijere, dekoriranje i životni stil koji se sastoji od puno malih, ali važnih životnih radosti.

Atmosfera u njenom domu, uređenom u skandinavskom stilu, sačinjena je upravo od malih sitnica koje su se stopile u savršenu harmoniju doma kakvog bi mnogi poželjeli. Voli kuhati, pa se na stolu i u kadru fotke često nađu razni specijaliteti od kojih ‘rastu zazubice’, a sve to ne bi bilo moguće bez asistencije malog Pavela.

Zavirite u dom hrvatske Insta mame

Facebook profil  još je jedna platforma na kojoj vas čeka pregršt ideja koje Marija Kosovec koristi pri uređenju svog doma i to dijeli sa svojom publikom. Kupovina novog namještaja i detalja za dom investicija je koja nijeuvijek nužna. Uz malo mašte brojna su kreativna rješenja i projekti koje sami možete izraditi. Iako po struci nije završila dizajn interijera, sudeći po fotkama njezinog stana, svoj dom uredila je poput onog iz časopisa. Jednostavan, a opet uglađeni stil postigla je igrom materijala i tkanina. No i sofisticiranom paletom boja koju razbija zelenilo sobnih biljaka, ali i prisutnost drvenih elemenata u domu.

Svaki kutak priča svoju priču

U nekoliko desetaka kvadrata stana svaki je detalj pronašao svoje mjesto, a niti jedan kutak nije ostao neiskorišten. Umirujuću atmosfera dnevnog boravka dodatno je pojačala zelena boja u savršenim omjerima kroz jastuke i neizostavne raskošne grane eukaliptusa. Bijela boja temelj je većeg dijela interijera.  Upravo su u bijeloj boji namještaj i kuhinjski elementi dok su stolice i fotelje unijele toplinu zahvaljujući drvenim materijalima.

Jedan dio kuhinje privukao je posebnu pažnju – vinski kutak. Divna nijansa tamnoplave s kontrastnom zidnom policom za čaše upotpunjena je ogledalom u tonu starog zlata. Marija Kosovec u nastavku priče odgovorila nam je na par pitanja o ljubav prema vinu, interijeru i restauriranju.

O interijeru, restauraciji i vinu

  1. Odakle je krenula ljubav prema uređenju interijera?

Oduvijek sam voljela lijepe prostore i uređenje interijera. Prva ozbiljna prilika da sama uredim potpuno prazan prostor došla je mojom selidbom od roditelja i namještanjem stana u kojem danas živimo. Radilo se o potpunoj renovaciji i promjeni rasporeda prostorija. Od biranja boje zidova do dizajniranja kuhinje. Premda bi danas puno toga drugačije napravila moj stan je i dalje savršena kulisa za česte promjene, pogotovo detalja – ovisno o sezoni.

2. Što je potaknulo ideju za restauriranjem komada namještaja?

Spoj starog i novog namještaja u prostoru najdraža mi je kombinacija te sam željela isti stil i u svom stanu. Započela sam jednostavnijim komadima kao što su stolice. Nakon toga su na red došli stari noćni ormarići i mali radni stol koje sam pronašla kod bake. Uz većinu novog namještaja nekoliko starih komada daje prostoru toplinu i poseban šarm, a još ako su obiteljsko nasljeđe to je dobitna kombinacija.

3. Koja se priča krije iza vaših vina Miiima Wine?

Pročitala sam natpis kako je majčinstvo pogonjeno ljubavlju, napajano kavom i održavano vinom i sinula mi je ideja. Bilo je to vrijeme blagdana kada svakoj mami zbog količine obaveza treba jedan “Mommy’s little helper” u obliku boce vina. Kako je moj suprug vlasnik vinarije bila mi je želja da spojim njegovu i moju strast i tako su nastala Miiima Wine. Moj dizajn, njegovo znanje i umijeće u vinogradu i podrumu, kojim proizvodi vina koja pričaju svoju iskrenu priču o specifičnosti tla i geografskog položaja, savršen su spoj. Prvo su nastale etikete za mame, a ostale etikete su se savršeno nadovezale.

Foto: Instagram (@miimavintage)

Učitati još
Zatvori