Journal u gostima: Lidija Lešić otvorila nam je vrata svoje predivne kamene kuće na Visu
Journal u gostima: Lidija Lešić otvorila nam je vrata svoje predivne kamene kuće na Visu

Journal u gostima: Lidija Lešić otvorila nam je vrata svoje predivne kamene kuće na Visu

U potrazi za savršenom ljetnom destinacijom često se inspiriramo Instagram objavama, a nama je Vis definitivno broj 1. biser splitskog arhipelaga, Vis je jedan od naših najljepših i najčarobnijih otoka. Njegove plaže redovito pronađu svoje mjesto na listama najljepših na svijetu. Stoga je posljednjih par godina jedna od popularnijih ljetnih destinacija. O njemu smo detaljnije pisali ovdje. Međutim, ono što nam je ovoga puta zapelo za oko jest kuća koju je preuredila Lidija Lešić.

Naša poznata modne influencerica i dizajnerica još je prije mjesec dana objavom na Instagramu dala naslutiti da završava s preuređenjem kamene kuće na Visu. Nakon posjeta Aniti Dujić i Andrei Andrassy Journal je ovoga puta bio u gostima kod Lidije koja nas je ugostila u svojoj otočkoj kući u kojoj možete iznajmiti sobu za odmor.

Kamena kuća na Visu

Uz ovaj otok vezana je lijepim sjećanjima, stoga se odlučila na veliki pothvat preuređenja stare kuće sa suprugom. Moramo priznati da su nam već prvi kadrovi dočarali kako će izgledati jednom kada bude u potpunosti dovršena – i nismo se prevarili.

Lidija Lešić hrvatsku modnu scenu osvojila je svojim prepoznatljivim modnim stilom koji donosi spoj elegancije i najpoželjnijih modnih trendova. Prepoznatljivi modni stil i estetiku udahnula je i u vlastiti brend My Choice, o čemu smo pisali ovdje. No kako smo imali prilike vidjeti, ni uređenje interijera nije joj strano. Smisao i ljubav prema estetici ističu se u detaljima koji prevladavaju u ovoj kamenoj viškoj kući.

Neutralni tonovi, prirodni materijali, ratan, nježne nijanse, kamen u kombinaciji s drvom – sve to dočarava opušten otočki život. Isprana boja zidova rezultira teksturiranim izgledom koji podsjeća na žbuku i kamen ili čak akvarelnu sliku. Savršeno je upotpunjena plavim okvirima na prozorima koji unose dašak Mediterana u interijer.

Lidija je kanalizirala svoj istančan stil i ljubav prema estetici kreirajući savršeno mjesto za ljetni odmor i odmak od gradske vreve. Moramo priznati kako bismo rado proveli godišnji u ovakvoj jednoj kamenoj ljepotici. LISSA Home nalazi se u samom centru Visa i u blizini je plaže.

Journal u gostima Lidija Lešić

S radom na kući koja nosi ime Lidija i suprug Kazimir započeli su prije tri godine, a svoje uzbuđenje Lidija je podijelila na Instagramu uz opis:

Cijeli proces koji traje sada već tri godine isplati se kada vidimo ovo… Svaki dan rada, muke, brige, sekiracije, truda, vremena. Sav uloženi novac, ne odustajanje kada je bilo najteže, i brušenje i šmirglanje i bojanje i restauriranje vlastitim rukama. Zajednička ljubav, snaga i podrška doveli su nas ovdje gdje smo sada. OGROMAN projekt koji smo preuzeli na sebe! Bez lažne skromnosti, @kazimir.lesic, preponosna sam na nas i našu najljepšu kuću!

Jedino što možemo reći jest da se trud isplatio te da je stvorena jedna predivna oaza koja odražava život na otoku te ljubav prema prirodi. Ako još  niste krenuli na godišnji, evo ideje kamo se možete uputiti (ako ne ove godine, onda iduće). Jednu od soba možete rezervirati putem Bookinga.

Foto: Privatna arhiva

Učitati još
Zatvori