Piccolina je preslatka mala kuća iznad Baške Vode

Piccolina je preslatka mala kuća
iznad Baške Vode

Iako smo na samom kraju ljeta, vrijeme nas još uvijek relativno dobro služi pa nije kasno da u narednim vikendima i tjednima isplanirate odlazak na kratki (ili nešto duži) odmor. Zašto je bablje ljeto savršeno za odlazak na more, pisali smo ovdje, a izdvojili smo i najljepše destinacije na Jadranu za ljetovanje u rujnu. More je još uvijek toplo, a sunce dovoljno grije pa nema razloga zašto ne biste ukrali još koji dan za uživanje u čarima kasnog ljeta.

Minijaturna kuća za odmor iz snova

Ukoliko razmišljate o odlasku u Dalmaciju, nedaleko Baške Vode pronašli smo savršen smještaj, preslatku malu kuću koja nas je osvojila na prvi pogled. Nazvana Piccolina, kućica je smještena podno Biokova, u selu Topići iznad Baške Vode. Iako minijaturna, ima baš sve što vam je potrebno za odmor iz snova, a dovoljan je jedan pogled na ove fotografije da vam to bude jasno.

Kuhinja, spavaća soba i kupaonica smjestili su se u ovu kućicu koja je idealna za zaljubljeni par. Sve je u njoj novo, a uređena je s puno ljubavi prema detaljima. Čim se probudite, osvojit će vas spektakularni pogled na more i Biokovo koje vam je iza leđa.

Predivna okućnica i pogled od kojeg zastaje dah

Okućnica je jednako impresivna, sa svojevrsnim balkonom gdje možete uživati u prvoj jutarnjoj kavi ili zalasku sunca uz čašu vina, ali i terasom gdje ćete provoditi većinu dana. Zidovi su puni originalnih skulptura koje je izradio vlasnikov otac, što ćete sigurno na prvi pogled primijetiti. Još jedna zanimljivost su i banane zasađene oko kuće, što je potpuno neobično za ovaj kraj. Ukoliko se poželite okupati u moru, plaže su udaljene 10-ak minuta vožnje autom, a svega nekoliko minuta pješke vas dijeli od restorana s lijepim panoramskim pogledom.

Sve detalje oko rezervacija možete pronaći na Airbnb-u.

Foto: Vice Rudan

Učitati još
Zatvori