Kuća na drvetu nadomak Perugie – savršena za odmor ako idete na putovanje Italijom
Kuća na drvetu nadomak Perugie – savršena za odmor ako idete na putovanje Italijom

Kuća na drvetu nadomak Perugie – savršena za odmor ako idete na putovanje Italijom

Bogata poviješću, spektakularnom arhitekturom, izvrsnom hranom i visokom modom, Italija je zemlja koja uvijek iznova oduševljava. Bez obzira na to koliko puta ste je posjetili, uvijek ima nešto novo i uzbudljivo za ponuditi. Sa svojom slikovitom regijom i povijesnim gradovima, ona je uvijek dobar travel izbor. U srcu Umbrije, čarobnoj talijanskoj regiji poznatoj po šarmantnim selima, nalazi se naselje Sellano nadomak Perugie. U netaknutoj prirodi nalazi se jedinstvena kuća na drvetu koja se uzdiže među planinama Umbrije, pod imenom Walden House Casarampi kao rezultat genijalnog umijeća arhitekta Paola Scoglia.

Mjesto među zvijezdama

Walden House Casarampi je pravo malo remek-djelo arhitekture, smješteno između zelenih brda i šumovitih predjela. Ova drvena kućica, opisana kao sailboat među planinama, osvaja svojom jednostavnošću i organskim dizajnom. Kuću je dizajnirao talentirani arhitekt Paolo Scogli, koji je uspio spojiti luksuz i udobnost, u skladu s prirodom.

Napravljena od drvenih i staklenih elemenata, ova kuća vam dopušta da se potpuno povežete s prirodom. Veliki prozori koji se prostiru od poda do plafona nude spektakularan pogled na okolinu. Bilo da se želite diviti izlasku sunca koji osvjetljava planinu ili možda opustiti tuširajući se na 15 metara visine, među granama hrasta starog 200 godina, ova kuća vam to omogućava. Najbolje od svega je pogled na zvjezdano nebo koji je impresivan.

Walden House Casarampi, Airbnb (2)
Airbnb
Walden House Casarampi, Airbnb (4)
Airbnb

Od udobnih kreveta s kojih se pruža pogled na planinski pejzaž do prostrane terase gdje možete uživati u jutarnjoj kavi ili večernjem opuštanju uz zalazak sunca, svaki detalj u ovoj kući je jako pažljivo osmišljen kako bi gostima pružio nezaboravno iskustvo.

Walden House Casarampi, Airbnb (3)
Airbnb

Kako je i sami vlasnici opisuju, ova kuća nije resort s pet zvjezdica, već pravi vremeplov koji vas vraća korijenima. Tijekom vaše šetnje oko kuće možda ćete sresti Antonia i Alessandra kako rade na polju, sijeku drva ili hrane svoje životinje. Ovo skrovito utočište nudi savršen spoj intime i luksuza, gdje ćete imati dragocjenu priliku doživjeti svijet daleko od rutine vašeg svakodnevnog života.

Walden House Casarampi, Airbnb (1)
Airbnb

*Članak je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Instagram @waldenhousecasarampi/ @airbnb

Učitati još
Zatvori