Savršena koliba za sve one koji maštaju o bijegu u prirodu

Savršena koliba za sve one koji
maštaju o bijegu u prirodu

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-01

Ova moderna, udobna i prvenstveno minimalistički prekrasna kuća u prirodi dolazi s potpisom arhitektonskog studija KUU arhitektid iz Estonije. Sjevernjaci stvarno znaju napraviti prekrasne objekte koji su na najbolji mogući način povezani s prirodom. Ako i niste tip osobe koji voli ići u prirodu i sportske aktivnosti ne povezujete s boravkom na otvorenome, svejedno ćete morati priznati da je ovo jedna od najljepših koliba koje ste vidjeli.

Minimalizam i priroda idu ruku pod ruku

KUU arhitektid projektirali su drvenu kolibu koja se savršeno uklopila u krajolik i okoliš jednog sela na sjeveru zemlje. Koliba je smještena u šumovitom kraju uz Baltičko more. Iako moderne izvedbe u minimalističkom stilu, koliba zapravo je na neki način hommage tradicionalnom estonskom načinu života pogotovo sjeverne regije.

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-02

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-03

Cjelina se sastoji od tri objekta izvana sličnih formi, no s posve drugačijom namjenom iznutra. Svaki objekt donosi drugačiju funkciju prostora – jedna je sauna, druga je namijenjena dnevnom boravku, kuhinji i blagovaoni, dok je treća zapravo spavaća soba i kupaonica. Veliki prozorski otvori okrenuti su ka Baltičkom moru i donose predivan pogled, dok s južne strane love toliko potrebno svjetlo i sunčevu toplinu.

Specifično završeni krovovi donose trokutaste prozorske otvore koji, pak u prostor puštaju mnogo svjetla. Kreirano je savršeno osvjetljenje u inače pomalo mračnom okolišu. Koliba je savršeni spoj minimalizma, funkcionalnosti i tog zen osjećaja spajanja s prirodom.

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-04

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-05

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-06

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-07

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-08

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-09

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-010

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-011

kuu-muraste-estonia-cottage-designboom-012

Foto: kuu.ee

Učitati još
Zatvori