Kokedamaplants domaći je brend koji izrađuje predivne male viseće vrtove

Kokedamaplants domaći je brend koji
izrađuje predivne male viseće vrtove

kokedamaplants_1

Kokedama je kuglica tla, prekrivena mahovinom, na kojoj raste ukrasna biljka. Ideja vuče korijene iz Japana, gdje je kombinacija stilova sadnje nearai bonsai i kusamono. Danas je Kokedama vrlo popularna u japanskim vrtovima, ali iz njih se proširila diljem svijeta te tako osvojila i nas. Domaći brend Kokedamaplants izrađuje predivne male viseće vrtove u koje ćete se odmah zaljubiti.

kokedamaplants_2

Kokedama

Pri uzgajanju kokedama biljaka ne trebaju vam teglice, a mahovina kojom se oblaže zemlja zadržava svu potrebnu vlagu kako bi biljka normalno rasla i razvijala se. Ove jedinstvene viseće biljke, savršeno će se istaknuti u svakom prostoru, a posebno dobro izgledaju kada jednostavno vise. Za izradu kokedame trebat će vam ne prezahtjevna malena sobna biljka, idealno ona kojoj ne treba izravno sunce, a izrazito je važna kombinacija zemlje u koju ćete ju posaditi. Zalijevanje kokedama obavlja se tako da ju (kad se potpuno osuši) jednostavno uronite donjim dijelom u vodu na 5-10 minuta i pustite da se dobro ocijedi. Zemlju možete prskati te tako održavati optimalnu razinu vode. Zbog posebnih uvjeta u kojima biljka raste ona će zauvijek ostati minijaturna, tako da možda neće biti interesantna onima koji vole glomazne biljke. Za sve ostale bit će idealna.

kokedamaplants_3
kokedamaplants_4

Hangin garden

Domaći brend Kokedamaplants izrađuje predivne kokedame, a na njihovom Instagramu ili Facebooku možete vidjeti kakve se biljke nude, ali i potražiti savjete za brigu i njegu vaših kokedama.

Učitati još
Zatvori