Okitite svoj bor već danas – donosimo najljepše ideje

Okitite svoj bor već danas –
donosimo najljepše ideje

Ako nas je pandemija nečemu naučila, onda definitivno tome da očekujemo neočekivano, ali i nepredvidljivo. A u duhu svega, i sami se možemo ponašati malo nepredvidljivo i zabavljati se sa stvarima koje smo još donedavno držali u strogim okvirima.

Kićenje bora tako je primjerice bila tradicija koju smo prakticirali isključivo u prosincu, tik prije Božića, no ove godine želimo proširiti onaj pozitivan blagdanski duh u svom domu i ‘prije vremena’. Zašto se onda ne biste već ovog vikenda bacili u potragu za svojim savršenim drvcem, okitili ga omiljenim starim i novim ukrasima te uživali u prizoru sve do prvog mjeseca?

Iako još nije došlo vrijeme jelki po raznim trgovačkim centrima, pravi bor možete zamijeniti onim umjetnim i na taj se način upustiti u ovu blagdansku pustolovinu. Ako baš jako volite miris i dojam pravog bora u svom domu, strpite se još malo, samo nas dani dijele od trenutka u kojem ćete u robnim lancima i na trgovima moći nabaviti svoju savršenu jelku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Søstrene Grene (@sostrenegrene)

Kakav bor odabrati i kako ga okititi? Uvijek se možete poslužiti svojim starim dekoracijama, a ukupni dojam možete osvježiti i nekim novima. U nastavku smo izdvojili par vodećih trendova u uređenju božićnih jelki ove sezone, a uvjerljivo najveći trend su papirnate dekoracije koje bi u mnogim kućanstvima ovog Božića mogle zamijeniti tradicionalne staklene kuglice.

Papirnate kuglice još su jedan hit koji nam stiže iz Skandinavije i kojem ćemo teško odoljeti, pogotovo s obzirom na činjenicu da su ove kuglice stigle i u domaće trgovine, poput Zare Home i JYSK-a.

S druge strane, kuglice možete staviti u drugi plan i prepustiti svu pozornost ukrasnoj rasvjeti koju ćete omotati oko bora. Primijetili smo još dva trenda koja se nadmeću za našu pozornost; trend dekadentnih zlatnih jelki, kao i onih vrlo prirodnih, s dekoracijama prikupljenima iz okoliša i ukrasima neutralnih boja. Za male prostore hit će i ovog Božića biti male i mini jelke, a dašak suvremenog u dom će unijeti alternativa klasičnom boru – zidni ukras kojeg možete ukrasiti baš poput onog pravog.

Mali bor

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vanni – hygge und wohnen ☾ (@beahyggespreder)

Papirnate dekoracije

Zara Home
Zara Home
Zara Home
Zara Home

Lampice u prvom planu

Zara Home

Zara Home

Dekadencija u zlatu

Više je – više!

U duhu prirode

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindye Galloway (@lindyegalloway)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tammie Price (@ourprairiefarmhouseblog)

Alternativa klasičnoj jelki

IKEA

Foto: Instagram, Zara Home, IKEA, JYSK, H&M Home

Učitati još
Zatvori