Prosinac u Journal uredu: Minimalistički blagdanski ugođaj
Prosinac u Journal uredu: Minimalistički blagdanski ugođaj

Prosinac u Journal uredu:
Minimalistički blagdanski ugođaj

Prosinac nam je pokucao na vrata i sa sobom donio blagdansku radost i toplinu te završetak još jedne brzoprolazne godine. Čini nam se kako svaka godina još brže prolazi od one prijašnje, no to nam ne umanjuje veselje Božića.

Za mnoge od nas, posebno u poslovnom svijetu, kraj godine predstavlja vrijeme užurbanosti, ispunjeno brojnim eventima i poslovnim obavezama. U ovom periodu, punom događanja i obaveza, pronašli smo vremena da unesemo blagdanski duh u naš mali slatki ured. Ove godine, Lana Bašić iz Tulip Studija pretvorila je Journal ured u oazu minimalističke elegancije, donoseći dašak prirode i topline u naše svakodnevno okruženje. Možemo reći kako je Journal naš drugi dom, gdje provodimo puno vremena radeći na kreativnim idejama te nam je želja bila stvoriti mjesto gdje se možemo osjećati ugodno i opušteno.

Journal ured u minimalističkom blagdanskom ruhu

Pažljivo smo dokumentirali Lanin proces ukrašavanja, zajedno odlučivši što ćemo smjestiti gdje. Fokus redakcijskog dijela ureda je jednostavno božićno drvce, ukrašeno lampicama. Željeli smo naglasiti njegovu prirodnu ljepotu uz toplinu lampica, za ugođaj mira i udobnosti. Nizovi žutih lampica pažljivo su postavljeni kako bi stvorile toplo i privlačno okruženje. One ne samo da dodaju blagdansku toplinu, već i stvaraju osjećaj dobrodošlice i udobnosti, ključne elemente našeg radnog prostora. Izostavili smo tradicionalne ukrase kako bi pokazali prirodnu ljepotu bora u toplom sjaju svjetla kako bi postali glavne fokusne točke.

Journal ured uređenje Božić

Jednostavno drvce i viseći ukrasi

Lana je kroz središnji dio redakcije rasporedila prozirne staklene kuglice različitih veličina, koje vise na različitim visinama, stvarajući dinamičnu, ali nenametljivu dekoraciju. Kuglice svojom prozirnošću hvataju i reflektiraju svjetlost, stvarajući suptilan, ali čaroban efekt.

U prostoru za doček klijenata, umjetnički su raspoređene grane i listovi bora u visećoj instalaciji, donoseći osjećaj svježine i povezanosti s prirodom. Viseće grane bora sa stropa unose mirisnu šumsku atmosferu u naš prostor. Udobnost naših klijenata nam je jedna od najbitnijih stavki te im želimo pružiti miris zimskih dana i učiniti im boravak kod nas što ugodnijim i opuštajućim. Stoga smo prostor uređivali s ciljem da svaki kutak odiše toplinom i gostoljubivošću, stvarajući ambijent u kojem se svatko može osjećati kao kod kuće.

Svaki kutak ureda pažljivo je dekoriran u skladu s našim minimalističkim stilom. Lana je uspješno uklopila blagdansku dekoraciju s  namještajem, stvarajući prostor koji je i funkcionalan i odiše blagdanskim ugođajem.

Današnji obilazak našeg blagdanski uređenog ureda otkriva kako je moguće stvoriti prostor koji je istovremeno profesionalan, topao i ugodan. Zahvaljujući Tulip Studiju, naš ured sada zrači dobrom vibracijom i predstavlja savršeno mjesto za završetak godine u stilu i udobnosti.

Tekst: Ana Cindrić

Foto: Martina Movrić

 

Učitati još
Zatvori