Journal biljka mjeseca: Sobna jelica
Journal biljka mjeseca: Sobna jelica

Journal biljka mjeseca: Sobna jelica

Prosinac nije nimalo lagan kada moramo izabrati Journal biljku koja će obilježiti ovaj mjesec. Sve je u znaku Božića i božićnih biljaka pa smo se i ovaj put time vodili. Ako naginjete minimalizmu, volite biljke, a želite u domu imati posebno božićno drvce onda je za vas Sobna jelica.

Jednostavna za održavanje

Ova biljka je inače endem s otoka Norfolk, a nije pretjerano zahtjevna za uzgoj tako da je idealna za vaš dom tijekom cijele godine. Iako u prirodi može narasti i do 70 metara, u teglama ona obično postiže visinu nešto više od 1,5 m. Voli osunčana područja i supstrat koji ste dobro drenirali šljunkom ili pijeskom. Prihranjujte ju samo jednom godišnje – u proljeće kada ćete joj zamijeniti i površinski sloj zemlje. Preko zime dovoljno ju je zalijevati jednom tjedno, dok ćete ljeti to morati činiti svaki dan. Ako biljka počinje ispuštati iglice znači da ima premalo vode, te bi trebali regulirati njezino zalijevanje i ukloniti oštećene grane.

Za minimalističe interijere

Sobne jelice savršeno će se uklopiti u svaki interijer, a s obzirom na to da im grane nisu jako čvrste morat ćete pažljivo birati i ukrase. Možda ih je najbolje ukrasiti laganim papirnatim ukrasima. Sobna jelica nije sklona bolestima i nije preteška za uzgajanje, ali svakako morate paziti da nije izložena jakim promjenama temperatura, propuhu ili pak direktnom centralnom grijanju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori