Pronašli smo instagramičan cozy stan koji će vam poslužiti kao idealan jesenski inspo prilikom uređenja
Pronašli smo instagramičan cozy stan koji će vam poslužiti kao idealan jesenski inspo prilikom uređenja

Pronašli smo instagramičan cozy stan koji će vam poslužiti kao idealan jesenski inspo prilikom uređenja

Htjeli mi to ili ne, ljeto je nažalost stiglo kraju. Iako nam je teško odreći se mirisa mora i dugih ljetnih noći na otvorenom, ideja o odlasku u jedan prelijepo uređen instagramičan cozy stan pun mirisnih svijeća u ovim kišnim danima ne zvuči nimalo loše. Pogotovo ako ste zaljubljenici u lijep interijer i stalno tražite izgovor za preuređenje i kupovinu novih interior inspo komada.

Još ako uz to dodamo omiljenu kavu koju ispijamo ispod mekane deke dok biramo film na Netflixu, say no more. Ova idilična jesenja scena nas je kupila i više smo nego spremni istu dočekati otvorenog srca. Stvarno ima nečeg romantičnog u zvuku kiše, mirisu kave i večeri provedene u cozy ambijentu.

@lockecici

Upravo zbog toga smo odlučili otvoriti vrata i predstaviti jedan instagramičan cozy stan. Stan u kojem je sve nekako prilagođeno atmosferi prvih jesenjih dana.

Zemljani tonovi, prirodni materijali, miks drveta i cigle, maksimalno iskorišteno prirodno osvjetljenje i pažljivo odabrane biljke. love, love, love. Mi smo se u @lockecici stan zaljubili na prvu, a ne sumnjamo da ćete kroz narednih nekoliko redova i vi poželjeti čuvati slike ovog stana u svom inspo decor albumu.

@lockecici
@lockecici

Opeka za toplinu

Pri samom ulasku u stan stječe se utisak da kompletan prostor naprosto odiše sinergijom. Sinergijom u kojoj je svaki komad namještaja baš nekako na svom mjestu. Kod @lockecici je sve pažljivo stilski odrađeno, ali veoma funkcionalno. Prvi interior trenutak koji nam skreće pažnju pri ulasku je cigleni zid koji  se prostire dužinom cijelog hodnika.

Korištenje opeke daje ovom stanu u isti mah toplinu i ugodnost. Kao i moment kul industrijskog šmeka. On pogotovo dolazi do izražaja u kombinaciji s elegantnim i minimalističnim komadima namještaja, za koji se vlasnica odlučila prilikom redizajna stana.

Za razliku od glavnog zida u hodniku, zidovi ostalih prostorija su izvedeni od štukatura koja daju ovom stanu dašak luxury momenta. Upravo miješanje naizgled potpuno dva različita estetska pravca daje ovom prostoru jak vizualni identitet. Pokazujući nam da kao i u modi, tako i u dizajnu interijera, danas nema pravila kada je riječ o spajanju naizgled nespojivih trendova.

@lockecici
@lockecici

Detalji, detalji, detalji…

Izgleda da se u konstantnom miješanju i ogleda poimanje dobrog stila. U slučaju @lockecici se to fenomenalno može vidjeti i prilikom korištenja komada pristupačnog i funkcionalnog namještaja. Pravi primjer za to su garnitura i krevet koji predstavljaju central pieces kako dnevne, tako i spavaće sobe.

S druge strane vlasnica ovog instagramičnog stana se odlučila za luxe piece komade kada je riječ o detaljima. Primjer za to su AYTM stolčić u dnevnoj sobi. Kao i Kink Vase brenda MUTTO, koja pored ciglenog zida igra glavnu ulogu u nama omiljenoj prostoriji – hodniku.

@lockecici
@lockecici

O tome koliko DIY i trend recikliranja daju autentičnost nekom projektu smo već vidjeli kod uređenja stana blogerice Olive Frost, a stan @lockecici je još jedan primer koji potvrđuje pravilo.

Ovaj stan obiluje ručno rađenim momentima. Dovoljno je da na profilu @lockecici pogledate sekciju highlights pod nazivom DIY i da dobijete inspiraciju za neke od vlastitih projekata. Pored toga što potiče kreativnost, može nas sve potaknuti da i s manjim budžetom možemo posjedovati neke kul interior pieces. I to napravljene vlastitom rukom.

Bilo da vam sviđa miks naizgled nespojivih trendova. Ili ste ljubitelji luksuznih interior design pieces, ili volite DIY komada namještaja. Ili da naprosto uživate u lijepoj estetici i ugodnom osjećaju, stan profila @lockecici  je destinacija koju nećete željeti da propustite.

Stoga vam pokazujemo odabir naših omiljenih dijelova ovog stana, sa željom da vas inspiriraju za neki od narednih projekata.

@lockecici
@lockecici
@lockecici
@lockecici
@lockecici
@lockecici

Photo: Instagram (@lockecici)

Preuzeto sa: Journal.rs

Učitati još
Zatvori