Jedan stan u kojem je sve ručno rađeno ili reciklirano
Jedan stan u kojem je sve ručno rađeno ili reciklirano

Jedan stan u kojem je sve ručno
rađeno ili reciklirano

Užitak ulaska u vlastiti stan, svoj dom, u kojem je sve baš onako kako volite i želite, ne može se mjeriti s puno toga. Stoga je i uređivanje novog prostora, ako dobijete priliku da sve iz temelja mijenjate, poseban zadatak. Zamoran i iscrpljujuć, ali prije svega uzbudljiv kad znate što vas na kraju renovacija čeka.

Britanska blogerica s londonskom adresom, Olivia Frost, nedavno je počela uređivati svoj prvi stan. Smješten u niskoj zgradi dvokatnici u jednom od londonskih predgrađa, jednosobni stančić s malom kuhinjom i kupaonicom pažnju privlači svojim velikim prozorima i svjetlošću koja prodire u prostor. Zato se Olivia odlučila na pariško-englesku vibru pa je na zidove dodala štukature i slagala brušeni, nelakirani parket u uzorak riblje kosti, no zadržala je i sve originalne detalje koje kuća ima poput uzorka vitraja na prozorima u kuhinji.

Stan ispunjen DIY projektima

Inače modna blogerica, Olivia često ističe svoju ljubav prema second hand dućanima u kojima često pronalazi prava modna blaga. Isti je princip primijenila i na uređivanje stana gdje je pronađene komade odlučila prenamijeniti u svrhu koja joj treba ili kroz DIY projekte kreirati baš ono što je tražila. Tako je pronađeni okvir kreveta izbrusila i prelakirala da dobije novi život, od keramičkih pločica je kreirala stolić za dnevni boravak, a stolić za uzglavlje od kreveta od prebojanih plastičnih košara. Uz takve projekte veći budžet ostaje za one važnije stvari kao što su pločice, sanitarije, kuhinja ili kućanski aparati.

U interijeru je kombinirala bijelu boju i istaknula pastelne nijanse koje posebno voli. Tako je svaki kutak ispunjen veselim bojama, no još definitivno u fazi nastajanja dok renovacije traju. U nastavku pogledajte neke od dijelova doma koji su zasad gotovi.

Učitati još
Zatvori