Makeover koji će svaki balkon pretvoriti u jesensku oazu

Makeover koji će svaki balkon
pretvoriti u jesensku oazu

O stvaranju ugodne atmosfere i kreiranju sreću u domu svake jeseni mnogo se piše. Sezonski trendovi u uređenju interijera prate lifestyle trendove poput Hyggea koji je posebno popularan u hladnijim mjesecima. Mnogi priželjkuju miran kutak na svježem zraku za uživanje u šalici toplog napitka, a ne posjeduju vrt i dvorište. Ako u stanu imate balkon, uz nekoliko ideja ove jeseni možete ga pretvoriti u najdraži kutak za opuštanje. Ako vam je do sada služio za odlaganje nepotrebnih stvari vrijeme je da otkrijete sve čari koje on donosi uz malo mašte i organizacije. Bez obzira na to koliko kvadrata ima vaš balkon, za sreću je potrebno malo, a u nastavku potražite inspiraciju za jesenski make-over vašeg novog najdražeg kutka u stanu.

Gradski balkon kao iz časopisa

Većina zgrada i gradskih kuća zbog plana prostornog uređenja ne posjeduju velike balkone. No, bez obzira na veličinu, balkon se uz malo inspiracije može pretvoriti u najljepšu fotografiju kao iz časopisa za uređenje doma. Ako vam nedostaje vrt, balkon dotjerajte mini teglicama sa začinima, zelenilom i raznim biljkama. Police su izvrsno rješenje za odlaganje lončanica kako bi vam podovi ostali prohodni i ostavili mjesto za vanjski kauč, klupu, stol i stolice. Drvo je odlično i poprilično zahvalno za vanjske vremenske uvjete, pa odaberite komade od drveta u kombinaciji sa željezom. Ograda balkona može se ukrasiti na bezbroj načina. Imate li u blizini susjede ili je jednostavno providna, ogradu prekrijte trstikom ili drvenim oblogama za rustikalni šarm. Dekorativna rasvjeta odavno nije rezervirana samo za blagdane, već dolazi u raznim oblicima i motivima savršenim za kreiranje atmosfere kroz cijelu godinu. Prikačite ju u obliku lukova na stop ili ju jednostavno pustite da slobodno pada po zidovima.

Mala rješenja za natkrivanje

Iako mnogima ideja uživanja na balkonu u sezoni nepredvidivih vremenskih uvjeta zvuči odbojno, bez obzira na to dali je vaš balkon otvorenog ili zatvorenog tipa, mala rješenja tu su da vam pomognu. Ljeti nas od sunca štiti suncobran, no za vrijeme kišnih ili snježnih dana to i nije najspretnije rješenje. Djelomično zatvoreni balkon može se dodatno zakloniti zavjesom jačeg vodootpornog materijala koju ćete moći pomicati u stranu ovisno o raspoloženju. Drvene i platnene roletice izvrsne su ako želite praktičan zaklon koji pomičete samo jednim potezom konopca. Romantični baldahini posebno su popularni kao djelomično rješenje za natkrivanje kreveta ili klupice. Zidne tende odlično su rješenje za zaštitu potpuno otvorenih balkona bez krova od jesenskih i zimskih padalina.

Jesenski štih u par koraka

Svaki make-over interijera nezamisliv je bez malo nove dekoracije za osvježenje prostora. Sami procijenite s obzirom na kvadraturu balkona kakav namještaj ćete izabrati. Na raspolaganju su vam kutne garniture, ležajevi, klupe, zanimljive fotelje ili jednostavan stolić i dvije stolice. Možete ih smjestiti u kut pa osloboditi prostor za druge detalje ili ih rasporediti duž zida. Izvrsna stvar kod dekoracije je da ju sezonski možete mijenjati u skladu s bojama i motivima, pa će vaš balkon u svako godišnje doba blistati u novom ruhu. U pomoć priskaču ukrasni jastuci, lampice, lampioni i svijeće, pletene košare, deke i zelenilo u lončanicama i teglicama. Popularan detalj za hladnije mjesece je i umjetno krzno u obliku jastučnica, prevlaka za stolice i mini dekica za prebaciti preko ruba naslonjača. Jesenski make-over balkona ne mora biti zahtjevan ni skup, a uz malo mašte dotjerajte ga u najljepši kutak doma.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori