Jako moderan i jako ‘chic’ minimalistički stan u Parizu

Jako moderan i jako ‘chic’
minimalistički stan u Parizu

ROYAL_ROULOTTE_PARIS_APPARTMENT_RENOVATION_HOME_DECOR_BLUE_WALL_GLASS_ROOM_DIVIDER_DINING_CORNER_311

Arhitektonski i dizajnerski studio Royal Roulotte potpisuju još jednu lokaciju koja nas je oduševila! Naime, od starog, nevelikog stana u širem centru Pariza dobili su na zadatak kreirati moderan prostor koji je istovremeno chic, minimalističkog stila, no koji i odiše s toplinom doma.

Chic minimalizam

Stara dnevna soba postala je prošireni prostor s blagavaonicom i radnim dijelom. Uklonjene su stare grede i pregradni zidovi i iako su grede bile šarmantan dodatak prostoru, zakrčavale su ga i zapravo su mu više štetile nego oplemenjivale ga. Ovim potezom ostvaren je prostran, svjetao prostor u kojemu se sada može igrati s bojama. Minimalistima možda jedna od najdražih tu je došla do potpunog izražaja – crna! Crni detalji, namještaj, pa čak i zid ovdje su postali čak topli elementi dekoriranja stana. Stan je dobio i vlasniku toliko potrebnu stalažu za knjige (biblioteku) te spremišni prostor, koji, kada se fronte zatvore uopće nije primjetan.

Image00013

Ovo genijalno riješenje za neveliki, možda čak bismo mogli reći i mali stan u centru grada, gdje dominiraju uski i visoki prostori te veliki prozorski otvori, možda je dobar primjer za kojime se treba povesti. I uvesti crnu u prostor bez imalo straha.

Koje su sve prostore do sada već uredili, možete pogledati ovdje, a pratiti ih možete putem Facebook stranice i Instagram profila.

Image00012

Image00011

Image00010

Image00009

Image00008

Image00007

Image00006

Image00004

Image00002

Image00001

Image00003

Foto: Royal Roulotte

Učitati još
Zatvori