Nostalgično, retro, eklektično: Jacquemus ima fenomenalnu kolekciju detalja za dom
Nostalgično, retro, eklektično: Jacquemus ima fenomenalnu kolekciju detalja za dom

Nostalgično, retro, eklektično: Jacquemus ima fenomenalnu kolekciju detalja za dom

Kako izgleda ljeto u očima Jacquemusa? Nostalgično, retro, lepršavo, opušteno i jednostavno. Sve su to epiteti koji krase najnoviju kolekciju detalja za dom naziva “OBJETS”. Naime, dizajn, arhitektura i umjetnost oduvijek su bili izvor inspiracije za Simona Portea Jacquemusa, pa tako i ova kolekcija dokazuje upravo to.

Kolekcija outdoor namještaja

Ovo nije prvi put da ovaj renomirani francuski brend ulazi u sferu doma i interijera. Krajem prošle godine u suradnji s brendom Tekla predstavili su posteljine, ogrtače i pidžame. Ovoga puta otišli su korak dalje. U suradnji s talijanskom tvrtkom Exteta osmislili su kolekciju outdoor namještaja, kućnog dekora i dodataka za dom. Malo je reći da smo oduševljeni.

Vintage, nostalgična, eklektična…

Riječ je o redizajnu kultne kolekcije stolica “Locus Solus” arhitektice Gae Aulenti nastale prije gotovo 60 godina, a Jacquemus je dodao svoj prepoznatljiv pečat i zadržao šarmantan vintage štih. Minimalistička, pomalo eklektična, obojena žutom bojom i pastelnim nijansama, kolekcija kao da je stvorena za ljetna opuštanja. Zamišljamo kako odmaramo na ležaljci pored mora, ispijamo omiljeno piće, čitamo zanimljivo štivo i uživamo u dolce far niente state of mind.

Ležaljke stvorene za odmaranje

Ležaljke ukrašene žutim prugastim uzorkom, pastelni detalji poput torbice i košarice, ekskluzivni kožni dodaci za dom poput pladnja i rijetke vintage knjige kojima je Simon želio odati počast svojim omiljenim umjetnicima – sve su to detalji koje krasi razigranost. U nastavku izdvajamo svoje favorite, a cijelu kolekciju “Objets” možete pogledati na službenoj stranici francuskog brenda.

Foto: Instagram (@jacquemus), Jacquemus

Učitati još
Zatvori