Dizajnerski studio koji u Berlinu okuplja domaću ekipu

Dizajnerski studio koji u Berlinu
okuplja domaću ekipu

erntezeit-4

S dizajnericom Ivanom Bukvić i njenim timom povezali smo se slučajno, putem naše Edite Šimić (Kuživancija) čiju su prekrasnu kuhinju uredili. Studio za dizajn interijera Ivy’s Design, naime, nalazi se u Berlinu i jedna je savršena kuhinja inspirirala nastavak suradnje. Tako da smo odlučili upoznati vas i s drugim njihovim projektima čiji je nastanak uvijek dinamičan i jako, jako zanimljiv. A rezultat, kao što ćete se uskoro uvjeriti, izgleda odlično.

U nastavku doznajte kako je tekao projekt ovog genijalnog deli bara Erntezeit.

Deli bar Erntezeit

Za moj dizajn kažu da je sve samo ne tipičan, a dolazi ravno iz Njemačke, iz studija za dizajn interijera Ivy’s design, Zagrepčanke Ivane Bukvić s bosanskim korijenima i berlinskom adresom.

S netipičnim dizajnom dolazi i netipična priča kako mi to zapravo radimo. Naš zadnji projekt je deli bar Erntezeit, što bi na njemačkom značilo “vrijeme žetve”. Ideja je bila povezati važnost zdrave prehrane koju oni nude kroz dizajn koji bi to predstavljao i poticao ljude da jedu zdravo ali se istovremeno osjećaju udobno, kao kod kuće. No idemo nekim redom prije nego uđem u detalje.

erntezeit-6

Martina, vlasnica restorana i moja prijateljica, pitala me da joj pomognem ostvariti njezin san i dizajnirati njezin novi restoran. Oduvijek je naglašavala koliko je važno hraniti se zdravo i velika želja joj je bila imati svoj restoran u kojem bi i drugi mogli probati sve te slasne, zdrave delicije. Tako je sve počelo.

Međutim, koliko god uzbudljivo bilo raditi sa prijateljima, toliko je i teško. Erntezeit projekt je bio izuzetno emocionalno napet. Bilo je tu stvarno svega! Počet ću od toga da je budžet za cijeli projekt bio jako nizak. Prvi komentar od jednog vlasnika lanca restorana bio je –  to je nemoguće s tim budžetom ostvariti. E onda je moj balkanski prkos još više proradio. I dogodila se magija. Doduše ne baš odmah, ali vidjet će te na kraju.

erntezeit 3

Prvi šok je uslijedio kada je stigla ponuda za gastronomske uređaje koji su nam pojeli doslovno pola budžeta, drugi šok je bila ponuda za građevinske radove (firme koju smo u zadnji tren morali naći jer nam je naša prva otkazala). Za moju magiju, onaj najljepši dio dizajna, onaj dio koji vi svi vidite, ostalo je gotovo ništa. Bacili smo se u akciju snižavanja troškova te smo šarmirali i stolara i građevinsku firmu koja nam je spustila cijenu do te mjere da nam nije bilo jasno kako im je to uopće isplativo. Zajedno sa radnicima bili smo jedna rusko-hrvatska ekipa koja se samo nekim čudom nije potukla. Zamislite na gradilištu grupu muškaraca i onda dođe moj tim žena njima šefovati i nalaziti svaku manu. Sad razumijete zašto kažem dobro je da se nismo poubijali. Dok dođem do kraja priče vidjet će te da na novom projektu i dalje surađujemo, ženska moć, što drugo.

erntezeit-1

Dok smo uspješno završili sve radove i dočekali najzanimljiviji dio uređivanja interijera, onog koji vam prvi padne na pamet kada netko kaže dizajn interijera, dogodio se novi šok. Tri dana prije otvorenja namještaj je nestao. Dostava je navodno isporučena, netko je navodno preuzeo ali nitko ne zna to je taj netko. Slijedi akcija, nađi izgubljeni namještaj. Rezultat – bezuspješno. Na sam dan otvorenja namještaj i dalje nije tu, ali zato je tu bio naš anđeo čuvar, susjedni bar koji nam je posudio svoje stoliće. Treba njegovati dobrosusjedske odnose, nikad ne znaš kada te mogu spasiti.

erntezeit-2

Namještaj je stigao, ali tri tjedna nakon otvorenja, srećom susjedi su bili velikodušni pa smo njihove stoliće zadržali do tada. Hvala susjedima!

Sada, kada je sve to iza nas i ovaj projekt je uspješno završen, ponosno mogu reći koliko sam zahvalna cijelom svom timu kojeg imam uz sebe. Meni je iznimno važno da dizajn priča priču tog prostora, ali jednu stvar bi posebno istaknula, a to je toplina. Zbog čega mi kažu da sam drugačija, jer u svakom prostoru donesem toplinu. Bilo da se radi o tamnim crnim zidovima ili hladnim sivim nijansama, u svakom tom prostoru bitno je da se osjećate kao kod kuće.

Kao nagradu za sve došla je i nominacija ovog projekta za najbolji dizajn. A kako je tekao cijeli proces te kako prostor sada izgleda možete pogledati u kratkom videu.

Trenutno radimo na novom projektu s istom ekipom, sve što ću reći je da otvaramo cupcake shop. Za više detalja morat će te se ipak malo strpiti.

Do tada skoknite na naš Instagram profil i pogledajte ostale ostale projekte!

erntezeit-7

Učitati još
Zatvori