Inspirirajte se ovim božićnim filmovima kako bi uredili svoj dom za blagdane

Inspirirajte se ovim božićnim filmovima kako
bi uredili svoj dom za blagdane

Ove godine blagdanskih druženja na kakve smo navikli neće biti, no to ne znači da ne možemo svu snagu upregnuti u uređenje interijera i stvaranje naše male božićne oaze. Ništa ne može nadomjestiti velika obiteljska okupljanja i slavlja, ali u aktualnoj situaciji možemo si barem malo ugoditi. Uređenje doma u božićnom duhu jedna nam je od najdražih aktivnosti u ovo doba godine, a inspiracije imamo na pretek. Svejedno je volite li minimalizam ili raskoš, internet je prepun raznih ideja kako vaš dom može zablistati u božićnom duhu ove godine. Mi vam donosimo vodič kako se inspirirati najdražim božićnim filmovima i urediti dom u tom stilu.

How the grinch stole christmas

Ako volite ovaj film i njegovu estetiku onda ste vjerojatno i pobornik i neke vrste otkačenog i eklektičnog stila. Neka vaš dnevni boravak bude prepun neobičnih detalja, specifičnih ukrasa, vaših DIY ideja. Lampice su obavezno šarene, a drvce, drvce neka bude raskošno i veliko. Iako će ovi blagdani imati okus kao da je Grinch negdje iza ugla, nemojte se obeshrabriti – poigrajte se i dajte mašti na volju.

The Holiday

Ovaj božićni film obožavamo, a obje kuće u ovom filmu svatko od nas želi posjetiti jer su potpuno različite, a svaka je na svoj način sinonim za predivan blagdanski topli interijer. Neutralne palete, jednostavne dekoracije i cozy dekice, a s druge strane predivan prostrani Los Angeleski stan – predivno.

The Nutcracker

Najljepša božićna bajka vječna je inspiracija mnogim umjetnicima širom svijeta, pa tako i onim filmskim. Dizajneri interijera često Orašara uzimaju kao temu za stvaranje pravog božićnog ugođaja. Ukrasi, vintage namještaj i satovi, setovi za jelo i pribor od porculana, prirodni materijali, raskoš i rustikalni ukrasi. Pretvorite svoj dom ovog Božića u pravu bajku.

White Christmas

Za sve ljubitelje starih komada namještaja koji imaju visoku funkciju estetike u modernim domovima. Ako volite “bakin stil”, tradicionalne ukrase, kamin, vunene deke i štrikane ručno rađene stolnjake, možda inspiraciju pronađete baš u ovom filmu.

Home Alone

Možda jedan od svima nama najdražih božićnih filmova pravi je primjer predivno uređenog božićnog interijera. U Kevinovoj kući sve je crveno-zeleno, a svaki detalj koji čak i nije božićni ima takav prizvuk upravo zbog cijele atmosfere u filmu. Vratite se malo u devedesete, pogledajte film i inspirirajte se. Tko zna, možda zeleno crvene tapete i nisu tako loše?

Foto: Screenshot, Instagram

Učitati još
Zatvori