Interijer mjeseca: Kako je splitski jednosoban stan postao udobno mjesto za život
Interijer mjeseca: Kako je splitski jednosoban stan postao udobno mjesto za život

Interijer mjeseca: Kako je splitski jednosoban stan postao udobno mjesto za život

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. Budući da nam je proljeće stiglo, samim time volimo krenuti i u proljetno čišćenje i organizaciju prostora tragamo za idejama kako urediti svoj prostor. U potrazi za raznim inspiracijama uređenja, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ne mora to biti veliki pothvat. Dom može dobiti sasvim novi izgled i pokojim novim detaljem koji će podići cjelokupni interijer. Dodavanje boja, prirodnih materijala i biljaka unijet ćete dašak svježine.

Zamislite samo pogled kroz prozor stana koji seže preko mora, miris prve jutarnje kave na balkonu koji se miješa s mirisom borovine i zvukom šuštanja valova. Upravo jedan takav stan privukao nam je pažnju ovoga puta. Stan se nalazi u Splitu i ima ukupno 62 m2 uključujući lođu i balkon. Namijenjen je za mlađu mušku osobu, a za uređenje je zaslužan Enami design.

interijer mjeseca

Enami design

Enami design je produkt velikog rada i truda na području dizajna interijera. Nakon dugo razmišljanja i planiranja Petra Antunović Đikić odlučila se na veliki korak koji je bio ostvarenje svih njezinih snova, a to je osnivanje studija za dizajn interijera. Enami design je službeno krenuo s radom 2019.godine, a u ovom trenutku Enami design čini tim od troje ljudi uz brojne suradnike i time širi mrežu kako bi se klijentima ponudila što  bolja usluga.

interijer mjeseca
interijer mjeseca

Dizajn je kreativnost u kojoj nema mjesta dosadi. Vječna igra čar je ovog posla.

interijer mjeseca

Važnost individualnog pristupa u uređenju

Vizija Enami designa je individualni pristup svakom klijentu, pristup u kojem osluškuju klijentove želje i potrebe koje onda prikažu u najboljoj mogućoj verziji. Nisu priklonjeni jednom stilu jer smatraju da odluka o stilskom pravcu mnogo utječe o samom interijeru, njegovoj lokaciji i namjeni, a na kraju i o već spomenutim željama samih klijenata, kaže nam Petra.

Kombinacija više stilova je ono u čemu uživamo i na taj način uvijek pomičemo granicu mogućnosti. Nekada su to moderni interijeri u kombinaciji s klasikom, nekada retro stil s otkačenim detaljima… Razne su kombinacije i varijante, ali ono najvažnije je da nam vizija nije ziheraški pristup. Dizajn je kreativnost u kojoj nema mjesta dosadi. Vječna igra čar je ovog posla. – zaključuje Petra.

interijer mjeseca
interijer mjeseca

Splitski komforan jednosoban stan

S obzirom na to da Enami nudi uslugu „ključ u ruke“, od početka izvođenja radova pa do useljenja u ovaj splitski stan bila su potrebna 3 mjeseca.

Pri uređenju je uvijek najvažnija funkcionalnost. To je izuzetno važno uvijek, ali naročito kada se radi o manjim stanovima, točnije jednosobnim. Istovremeno iskoristiti svaki kvadrat, ali ga pri tome ne zagušiti vrlo je izazovan zadatak. Na kraju krajeva, svima nam je cilj stvoriti ugodan prostor za život i postići komfor kojem svi težimo, a što se postiglo i u uređenju ovoga stana.

interijer mjeseca
interijer mjeseca

Igra svjetla i tame

U stanu prevladava savršeni balans tamnijih i svjetlijih nijansi čime je stvoren prozračan i topao prostor u kojem prevladavaju nježne, toplije nijanse i beige tonovi te drvene površine koje izražavaju profinjenost i eleganciju. S druge strane kontrastni detalji u sivim i crnim nijansama te ‘hladan’ mramor izražavaju mušku energiju.

Neutralni tonovi naglašeni su konjak bojom, čime je postignut moderan, ali i ugodan cozy interijer. Tepisi i jastučići upotpunili su i utoplili prostor tkaninama u toplim nijansama. Kombinacija drva s keramičkim pločicama koje imitiraju mramor daju luksuzan dojam kao i plišani stolci te ogledala koja se protežu kroz cijeli stan.

interijer mjeseca
interijer mjeseca

Važnost ogledala i rasvjete

Posebnost ovom stanu svakako daju ogledala i rasvjeta. Osim što pridonose luksuznom dojmu, ogledala imaju ulogu vizualnog proširenja i produbljivanja prostora. Najjednostavniji način za stvaranje dodatnih kvadrata.

Nevjerojatno je kolike su mogućnosti igre s ogledalima i gdje god ih postavite nećete pogriješiti. Ogledala su korištena kao detalj u kuhinji koji stvara refleksiju u monokromatskoj crnoj kuhinji. Veliko ogledalo u dnevnom boravku koje vas na trenutak prevari i učini vam se kako su blagovaonica i dnevni boravak bitno veći nego što uistinu jesu. Dok asimetrična ogledala u spavaćoj sobi stvaraju dozu apstraktnosti. Sva ogledala su bojana te su time dodatno doprinijeli stvaranju prigušenog i moćnog dojma.

Birana je rasvjeta koja je jednostavna, ali dizajnerski veoma upečatljiva te dodatno upotpunjuje prostor. Sve želje klijenta spojene su u jednu priču i rezultat je upravo ovo što vidite na fotografijama.

Interijer mjeseca: Stan u Splitu

Udobnost i funkcionalnost glavne su prednosti

Prednost ovog stana je definitivno postignut komfor u jednosobnom stanu u kojem se ništa nije žrtvovalo. Velika kuhinja s otokom i konkretan blagovaonski stol za šestero, komforan dnevni boravak i spavaća soba te kupaonica u kojoj je postignut spa feeling bez obzira na kvadraturu.

Uz to, stan ima lođu koja je poslužila kao dodatan prostor za skladištenje te balkon na kojem ima prostora za roštiljanje i ispijanje kave. Uređenjem je postignut savršeni balans moćnog i modernog s muškom notom te cozy, elegantnog i prozračnog dojma koji ostavljaju detalji. Pravi muški stan stvoren za druženje s prijateljima i mjesto u kojem ćete poželjeti izdvojiti vrijeme za sebe.

Učitati još
Zatvori