Interijer mjeseca: Pariški chic u 16 kvadrata
Interijer mjeseca: Pariški chic u 16 kvadrata

Interijer mjeseca: Pariški
chic u 16 kvadrata

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. U potrazi za raznim inspiracijama uređenja, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ne mora to biti veliki pothvat. Do sad smo većinom pisali o stanovima koji nam mogu poslužiti kao inspiracija, no ovoga puta za oko nam je zapeo chic splitski ured u kojem bismo i sami voljeli raditi.

Interijer mjeseca, splitski ured (8)

Pastelne i nježne note

Ured je to dizajnerice Vedrane Pirić koja je ured pretvorila u pravu malu zen-oazu. Vedrana je diplomirala Management i turizam na Američkom fakultetu RIT 2003 godine. Majka četvero djece većinu je svojih tridesetih provela kao stay at home mom. U  tom periodu bavila se adaptacijama raznih interijera, za sebe i svoju obitelj te prijatelje i poznanike.

Godine 2021. odlučila se upisati školu za dizajn interijera te je 2023. diplomirala na visokoj školi za dizajn interijera by Mirjana Mikulec. Studio za interijere, logički je slijed nakon završetka školovanja za dizajnera. Njezina Instagram stranica All Week Interiors nastala je prije nekih godinu dana te služi kao njezin vlastiti portfolio radova na kojem dijeli svoje interijere i interijere koji ju inspiriraju, a posebno nam se svidjelo kako je uredila vlastiti ured.

Interijer mjeseca, splitski ured (4)

Prozračan i svijetli ured

Vedrana nam je rekla kako njezina vizija uređenja uvijek ovisi o tome gdje se interijer koji uređuje nalazi, i kakve su mu predispozicije. Nekad ima jednu viziju prostora, a kada dođe u prostor ponese ju skroz neka druga vizija. Tako da je svaki prostor koji je uredila do sada u drugom stilu, ali uvijek ima neki njezin „mot“ koji se provlači.

Ovaj šarmantan ured nalazi se na jedinstvenoj lokaciji s pogledom na splitsku rivu. Ima 16 kvadrata, i svaki kvadrat je pomno osmišljen i ispunjen. Uređenje je trajalo dvije godine, dosta dugo s obzirom na to da se radi samo o 16 kvadrata međutim svemu je kumovala pandemija. Radovi su počeli prije korone i jednostavno se nije moglo protiv tadašnje situacije, rekla nam je Vedrana koja je sama osmislila interijer, a u suradnji s arhitekticama Jelenom  Vukorepom i Majom Šipalo realizira je projekt.

Interijer mjeseca, splitski ured (11)

Pariški chic u centru Splita

Godinama sam u glavi imala viziju svog ureda, želja mi je bila da svaki kvadrat bude ispunjen i da nema „ praznog hoda“. Željela sam Pariški chic na moj način. Njega je postigla s elementima svilenih tapeta i štukaturama koje u kombinaciji s visokim stropovima i prozorima izgledaju baš chic s dozom eklektike. Zidovi i stropovi ukrašeni su štukaturama i ukrasnim lajsnama, a glavni luster ima svoju ukrasnu rozetu koja mu daje dozu luksuza.

Interijer mjeseca, splitski ured (1)
Interijer mjeseca, splitski ured (2)
Interijer mjeseca, splitski ured (9)
Interijer mjeseca, splitski ured (7)

Razigrana priča

U uređenju ureda najbitnije joj je bilo da ispriča svoju priču, kaže nam Vedrana. Odnosno, da kroz interijer njezinog ureda, ljudi dožive njezin stil i njezinu razigranu priču – koja je u isto vrijeme klasična, a opet prati svjetske trendove. Na kraju krajeva, ne treba se opterećivati određenim stilom, nego se treba prepustiti osjećaju i mogućnosti kombiniranja različitih materijala, detalja i tekstura dok ne dobijemo željeni rezultat.

Interijer mjeseca, splitski ured (10)

Tapete kao temelj u uređenju

U prostoru prevladavaju pastelne boje, a zidne tapete svakako su poslužile kao polazišna točka u uređenju. U skladu s njima odabrani su tonovi za ostali dio interijera. Toplinu prostora daje drveni pod te drveni elementi koji se provlače kroz namještaj.  Svjetlozelene plišane zavjese i ogledalo u venecijanskom stilu daju poseban luksuz i glamur prostoru.

Interijer mjeseca, splitski ured (6)
Interijer mjeseca, splitski ured (5)

Ključ je u detaljima

Posebno bismo istaknuli biblioteku koja se proteže cijelim zidom ureda, a koja daje jednu cozy kućnu atmosferu. Osim toga, posebna je pažnja posvećena detaljima te pomnom odabiru knjiga, vaza i slika koje se nalaze na policama. Vedrana kaže kako voli kombinirati stare i nove te skupe i pristupačnije detalje, a tako je postigla i savršenu sinergiju prostora.

Interijer mjeseca, splitski ured (2)
Interijer mjeseca, splitski ured (3)
Interijer mjeseca, splitski ured (1)

Radni stol zaobljenih linija

Čim uđete u ured svakako će vam za oko zapeti radni stol. Budući da na poslu većinu vremena provedemo za stolom, važno je da je on praktičan, a u ovom slučaju on je i unikatan. Prvotno sam naručila sivi masivni stol za ured, međutim on mi je jednostavno „pojeo“ prostor kada sam ga postavila na predviđeno mjesto. Tad sam odlučila projektirati vlastiti radni stol, kaže nam Vedrana.

I nije pogriješila. Zaobljene linije stola prostoru daju prozračnost i funkcionalnost. Tako prozračan, a opet topao i dizajnerski potpuni je hit, ovaj stol sastavljen je od tri dijela – zaobljene radne plohe i dvije noge u obliku polukruga. Radna ploha napravljena je od svijetlog MDF-a, a noge od hrastovih letvica u obliku dva polukruga. Sve u svemu, savršeno zaokružuje radni dio.

Interijer mjeseca, splitski ured (3)
Interijer mjeseca, splitski ured (4)

Uz sve to, još jedna od prednosti ovoga ureda jest i orijentacija prema jugu koja pruža vizure prema moru i Splitskoj rivi koja je vječita inspiracija. Nepravilan oblik prostora dao je uredu posebnu draž koja ga je učinila unikatnim i van okvira u odnosu na klasični dizajn uredskih prostora.

Učitati još
Zatvori