Interijer mjeseca: Kamena kuća za odmor u kojoj ljeto traje cijele godine
Interijer mjeseca: Kamena kuća za odmor u kojoj ljeto traje cijele godine

Interijer mjeseca: Kamena kuća za odmor u
kojoj ljeto traje cijele godine

U našoj rubrici Interijer mjeseca trudimo se pronaći one koji se ističu posebnim dizajnom i uređenjem. Budući da nam se ljeto polako primiče kraju, samim time volimo krenuti i u jesenski makeover stana te organizaciju prostora pa tragamo za idejama kako urediti svoj dom. U potrazi za raznim inspiracijama uređenja, pronalazimo interijere koji svojim dizajnom i organizacijom odgovaraju našem stilu. Ne mora to biti veliki pothvat. Dom može dobiti sasvim novi izgled i pokojim novim detaljem koji će podići cjelokupni interijer. Dodavanje boja, prirodnih materijala i biljaka unijet ćete dašak svježine. Jedna takva kuća privukla nam je pažnju ovoga puta. Ova kamena kuća pravi je primjer kako ljeto možete zadržati u kući tijekom cijele godine.

Spoj tradicije i suvremenog dizajna

Smještena u Dalmatinskoj zagori, ova kuća za odmor spaja tradiciju i suvremeni dizajn. Za uređenje je zaslužna Marina Rendulić – fotografkinja, stilistica seta, food stilistica, kuharica, dizajnerica interijera koja je s nama rado podijelila sve detalje oko uređenja ove predivne kuće za odmor.

Već sam ulazni hodnik najavljuje harmoničan spoj tradicije i modernosti. Marinin smisao i ljubav prema estetici ističu se u detaljima koji prevladavaju u ovoj kamenoj ljepotici. Neutralni tonovi, prirodni materijali, ratan, nježne nijanse, kamen u kombinaciji s drvom – sve to dočarava opušten život u sinergiji s prirodom. Unoseći prirodne detalje i biljke u interijer, prostoru je dodala dozu živosti, spokoja i stvorila mjesto u kojem će obitelj voljeti boraviti.

IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA

Oaza za odmor i opuštanje

Prostrana i svijetla dnevna soba u kojoj su zadržani kameni zidovi i neutralan keramički pod upotpunjena je pomno odabranim detaljima koji ovaj prostor čine prozračnim. Uz bijelu sofu dnevnom sobom dominiraju skulpturalni stolići pomalo brutalističkog dizajna, koji su postali klasik ubrzo nakon pojave na dizajnerskoj sceni.

IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA

Kuhinja kao srce doma

Srce doma svakako je kuhinja u kojoj se savršeno spajaju svijetli i tamni tonovi koji upotpunjeni detaljima čine jednu skladnu cjelinu. Blagovaonica je mjesto okupljanja i druženja, stoga je pri uređenju ovog prostora pridodala posebnu pažnju. Kao i u cijeloj kući, i ovdje se vodilo računa da prevladavaju prirodni materijali i neutralni tonovi. Mramorni stol upotpunjen je stolicama koje kombiniraju drvo i prirodnu boju trske kako bi se stvorila ugodna oaza za lagan početak dana uz šalicu prve jutarnje kave i fini doručak.

 

IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA

Minimalizam u spavaćim sobama

Na katu kuće nalazi se pet elegantnih spavaćih soba koje su uređene u minimalističkom stilu, a upotpunjene su detaljima koji odišu duhom tradicije te suvremenim dizajnom. Svakoj sobi pristupila je s posebnim entuzijazmom te dala duh jedinstvenosti.

IMOTSKI KUCA

Slow living filozofija

Okućnicu čini hortikulturno osmišljeno dvorište na dvije etaže, a dovoljno visoka ograda čuva obiteljsku privatnost, stoga je idealno mjesto za popodnevna druženja i uživanja u miru. Sve u svemu, ova kuća savršeno odražava slow living filozofiju po kojoj bismo svi mi, barem ponekad ako ne svakodnevno, trebali živjeti i uživati u sitnicama.

IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
IMOTSKI KUCA
Učitati još
Zatvori