IKEA kolekcija koja spaja retro i pastele dolazi u kolovozu

IKEA kolekcija koja spaja retro i
pastele dolazi u kolovozu

Otkako je IKEA stigla u Hrvatsku, svake godine početkom srpnja počinje slatko iščekivanje novog kataloga čiji sadržaj švedski gigant predstavi prvo u online obliku, a zatim krene i distribucija kataloga. U pripremama za veliko godišnje lansiranje, najavili su nekoliko novosti za kolovoz, a među njima i editorijal koji danas donosimo. Pastelne boje i retro forme zaokupile su pažnju dizajnera koji su kreirali kolekciju u pravom neo nordic duhu. Pastelna ružičasta i baby plava, nijanse terakote i kadulje, u kontrastu su s hladnim metalima, no istovremeno funkcioniraju tako dobro.

Novosti za kolovoz

Stilistički put u kojem IKEA ovog ljeta nastavlja već su dobro “utabali” suvremeni skandinavski brendovi prema kojima se kroje svjetske struje. Fermliving, Bolia, Muuto, Bloomingville i slični već se par sezona kreću u ovom smjeru stvarajući neki novi skandi izričaj.

Ova kolekcija kreirana je s mišlju vlastitog prostora, pripremanja onog malog kutka samo za sebe gdje ćemo uživati u vlastitim ritualima. Jedna od glavnih misli vodilja bila je dizajniranje dovoljno predmeta za odlaganje stvari, stylish home dekora koji odaje viziju vlasnika.

U svjetske IKEA trgovine stiže u kolovozu, a možda nam je odala nešto i vezano uz katalog za 2019. Doznat ćemo uskoro.

Foto: IKEA

Učitati još
Zatvori