Najbolje stvari iz novog IKEA kataloga zbog kojih ćete više puta navratiti u IKEA-u u 2020. godini

Najbolje stvari iz novog IKEA kataloga zbog kojih ćete više puta navratiti u IKEA-u u 2020. godini

Krajem srpnja, u svijetu već tradicionalno zavlada veliko uzbuđenje, jer upravo u to vrijeme ‘procure’ ili pak budu službeno objavljene prve fotografije iz IKEA kataloga za novu godinu. U slučaju ove godine, to je IKEA katalog za 2020., čije smo prve vizure imali priliku vidjeti unatrag nekoliko dana. Iz švedske robne kuće još uvijek čekamo vijesti o novom izdanju i kada bi ono moglo krenuti u distribuciju na kućne adrese, no istovremeno smo primijetili kako nekoliko IKEA u inozemstvu već najavljuje kako će umjesto klasične distribucije, od ove godine kataloge nuditi isključivo online i u svojim trgovinama. Preostaje nam pričekati još nekoliko dana i doznati sve detalje o hrvatskom IKEA katalogu.

IKEA katalog 2020.

IKEA katalog i u novoj će godini biti pravo vrelo inspiracije za uređenje naših doma cijenom pristupačnim i dizajnerski pomno osmišljenim komadima. IKEA-in cilj za 2020. je stvoriti još bolju kvalitetu života kod kuće, a nje nema bez dobrog i kvalitetnog sna, pa se fokus poznate švedske robne kuće seli od kuhinje i dnevnog boravka koji su bili u središtu pozornosti kataloga za 2018. i 2019. godinu, ravno u spavaću sobu. I sama naslovnica kataloga za 2020. to naslućuje, a IKEA sugerira da u svojim spavaćim sobama napravimo male promjene koje će osvježiti njihov izgled poput odabira nove, meke i ugodne posteljine ili velike promjene koje će doista poboljšati san poput nabavke novog kreveta i udobnih madraca.

No, priča ipak ne staje samo na spavaćoj sobi… U nastavku smo izdvojili najbolje novitete zbog kojih biste i vi mogli u posjete IKEA-i u 2020. godini – ili već ove jeseni.

Posteljina koja osvaja na prvi pogled i dodir

Stvaranje cosy atmosfere u svojoj spavaćoj sobi, bez sumnje će poboljšati kvalitetu vremena provedenog ondje. Oku ugodne, umirujuće pastelne boje bit će sjajan izbor za posteljinu, koju IKEA doista vrhunski izrađuje u već na prvi dodir najfinijim materijalima. U zimskim danima, sve što će još biti potrebno je mekana dekica u komplementarnim nijansama.

Organizacija ormara u stilu Marie Kondo

Svi i dalje pričaju o KonMari metodi pospremanja i organizacije doma, ali i života, a upravo na tu metodu podsjetio nas je samo jedan pogled na ovaj besprijekorno organiziran ormar u kojem je svaka stvar na svojem mjestu. Osim što radi sjajne ormare, poznato je da IKEA već godinama ima sve sitnice za njihovu organizaciju iznutra; police, ladičare, košare raznih oblika i veličina… Pravi raj za sve obožavatelje KonMari metode, ali i za one koji će to tek postati.

SYMFONISK zvučnici

IKEA ima novu suradnju vrijednu pozornosti i snage je udružila s istinskim ekspertima za zvuk – tvrtkom Sonos. Tako je nastao SYMFONISK, novi WiFi zvučnik i pametni gadget za dom, koji je ujedno i svjetiljka. Dizajnom je toliko dobro osmišljen, da uistinu podsjeća na komad namještaja ili barem ukras koji se vješto uklapa u skoro svaki stil uređenja doma.

Spavaće sobe s krevetima koji štede prostor

IKEA već godinama nudi za svakoga ponešto i k tome inteligentna rješenja za sve one koji žive u malim životnim prostorima i ograničeni su brojem kvadrata. Upravo takvim prostorima prilagođavaju se i IKEA kreveti koji ne samo da omogućuju dobar san, već i pohranu stvari.

Istovremeno su i kreveti i poličari/ladičari u koje se spretno mogu pohraniti sve one stvari za koje možda nemamo mjesta drugdje, poput rezervnih popluna i jastuka, posteljine, časopisa i knjiga…

Sve samo ne klasičan ladičar

Neki IKEA komadi u trenutku se istaknu iz mase. Ista je stvar i s NIKKEBY ladičarem, koji je neobična dizajna i, naročito, boje te predstavlja pravi statement komad namještaja u domu, za koji će vas svi pitati gdje ste ga nabavili. Dolazi s 4 ladice za pohranu, može krasiti spavaću sobu, dnevni boravak ili hodnik, a perforirana površina i zaobljene noge doprinose njegovoj posebnosti. Moći će se nabaviti i u sivo-zelenkastoj boji.

Efektna i udobna sofa

IKEA će i u 2020. godini briljirati sa svojim sofama i kaučevima, koji postaju ili bolje rečeno ostaju središnja točka svakog dnevnog boravka. Od onih skromnijih dimenzijama za manje životne prostore pa sve do raskošnih i prostranih kutnih garnitura, izbor sofa i kaučeva u IKEA-i u posljednjih nekoliko sezona bolji je no ikad.

Kolica za posluživanje

Ovaj je komad namještaja bio prilično čest u domovima naših djedova i baka, pa čak i roditelja, no onda je na neko vrijeme iščeznuo, da bi ga IKEA ponovno vratila kao cool detalj s odličnom funkcijom. Ova kolica poslužit će za sve od pohranjivanja novina i magazina do posluživanja hrane i pića, a bez sumnje mogu biti čak i noćni ormarić.

Foto: IKEA

Učitati još
Zatvori