Zahtjeva truda, ali se isplati: Ovo je možda najelegantniji IKEA hack do sada
Zahtjeva truda, ali se isplati: Ovo je možda najelegantniji IKEA hack do sada

Zahtjeva truda, ali se isplati: Ovo je možda
najelegantniji IKEA hack do sada

Fanovi omiljene skandinavske trgovine s namještajem poznati su po tome što vole stalno istraživati nove načine kako bi IKEA komade učinili još zanimljivijima.

Na Instagramu i Pinterestu pod hashtagom #ikeahacks mogu se naći brojne ideje kako naizgled jednostavan namještaj vizualno unaprijediti za nekoliko razina te kako spajanjem IKEA namještaja za manje novca možemo dobiti praktične komade za koje bi inače trebali izdvojiti popriličnu svotu.

Dok su neki hackovi s IKEA namještajem osmišljeni kako bi nam pomogli u organizaciji životnog prostora, maštoviti majstori kućnih radinosti druge smišljaju isključivo kako bi bili oku ugodni.

Jedan od takvih trikova naći ćete pod pojmom IKEA flutted cabinets, a riječ je o pretvaranju običnih ladičara i ormarića u predivne “plisirane” komade s WOW efektom.

“Valoviti ormarići” osvajaju

Među IKEA hackovima na društvenim mrežama sigurno ste već primijetili predivne “valovite ormariće” koji izgledaju glamurozno i očaravajuće.

Za izvođenje ovog trika potrebne su spretne ruke i malo više vremena no trud se svakako isplati jer je rezultat it-komad koji svakoj sobi daje elegantan izgled.

Kako napraviti ovaj IKEA hack?

U ovom slučaju nije riječ o spajanju različitih IKEA proizvoda. Kako bi dobili očaravajuć rebrasti ili valoviti efekt (na Pinterestu potražiti pod: fluted) morat ćete otići do trgovine s materijalima.

Naime, na prednju frontu raznih modela IKEA ladica lijepi se dodatni sloj, odnosno drvena obloga s valovitim efektom, a zatim se sve premazuje bojom ili slojem bezbojnog laka.

Proizvodi iz serija Kallax i Besta kuće IKEA najpopularnije su kad je u pitanju izvođenje ovog malog dizajnerskog trika, no maštoviti kućni majstori s društvenih mreža vole se poigrati i s drugim linijama koje se mogu kupiti na adresi poznatoj po plavim vrećicama.

Pogledajte kako se to radi!

Ikea Kallax

Učitati još
Zatvori