Kako u svoj dom uklopiti klasičnu plavu, boju koja će obilježiti 2020.?

Kako u svoj dom uklopiti klasičnu plavu,
boju koja će obilježiti 2020.?

Svakog prosinca Institut za boje Pantone odabere boju koja će vladati u godini pred nama, a u 2020. to će biti klasična plava. Svevremenska plava nijansa, koja podsjeća na nebo u sumrak, opisana je kao duboka, smirujuća i elegantna, a možemo očekivati da će biti veliki hit u 2020. kad je uređenje interijera u pitanju. Dizajnerima interijera boja se sviđa zbog svoje svestranosti, a imaju i nekoliko prijedloga kako ju najbolje uklopiti u dom.

Veliki komad namještaja

Jedan od prijedloga jest da klasičnu plavu dodate u sobu pomoću velikog komada namještaja kao što je sofa, fotelja ili kauč koji će postati centralni komad dnevnog boravka i dati mu dozu odvažnosti.

@thedecorinspiration

Zid u statement plavoj

Dozu karaktera u dnevni boravak ili spavaću sobu možete unijeti i pomoću statement zida, u ovom slučaju obojanog u klasičnu plavu.

@cochranedesignltd

Elementi u kuhinji ili kupaonici

Osim u dnevnom boravku, klasična plava može se iskoristiti i u neutralnoj kupaonici ili kuhinji. Ormarić ili komoda obojeni u klasičnu plavu u kombinaciji s crno-bijelim namještajem idealni su za dodavanje živosti.

@arqbfabri

Statement tepih

Tepih u plavoj boji također je statement komad koji će se istaknuti i obogatiti neutralni prostor.

@decormarkethome

Posuđe i tekstil

Tanjuri, šalice i ostalo posuđe predstavljaju vrlo jednostavan način na koji možete unijeti boju godine u svoj dom. Ukrasni jastuci, posteljina, vaze i ostale dekoracije također su detalji kojima ćete podići svoj životni prostor, a da pritom ne morate puno investirati.

@cameronimora

Foto: Instagram, Unsplash

Preporuka

Zatvori